2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

5 környezetbarát ökokonyhatipp

Ha új lakásba költözöl, vagy csak felújítod a régi konyhát, érdemes figyelembe venni néhány környezetbarát tényezőt. A konyha fontos központja a családi életnek, hiszen itt zajlanak a nagy vacsorák és beszélgetések, ezért mindig szánj elég időt erre a helyiségre – nemcsak a berendezésre, de később a tisztán tartásra is.

1. ökopadló

Egy vonzó konyhapadló a dizájn és esztétikum középpontja lehet. Ha valami igazán különleges megoldást keresel, próbáld ki a csiszolt betont! Szürke színe elegáns és modern, mégsem túl sötét, hiszen csiszolt felülete révén visszaveri a fényt – ezért ha úgy alakítod, még akár egy ultramodern stílust is nyerhetsz!

A másik megoldás az újrahasznosított fából készült padló – ez melegebb hangulatú, és mivel nem vágtak ki újabb fákat azért, hogy neked új padlód legyen, teljes mértékben környezetbarát! 

2. ökoszekrények

Ahogyan a padló esetében, a konyhaszekrényeket is válogathatjuk úgy, hogy környezetbarátok legyenek – ugyanúgy készülnek újrahasznosított fából konyhaszekrények, így érdemesebb ezt választani. Nem sokkal drágább, igazából csak utána kell járni kicsit alaposabban!

3. Újrahasznosított fa

Nemcsak a konyhabútor, hanem a többi berendezés is készülhet újrahasznosított fából, ha teljesen fel szeretnéd újítani a helyiséget. A másik megoldás viszont az, hogy csak kicsit megcsiszolod a régi fabútorokat, és máris egy új, különleges és rusztikus, esetleg retró külsőt nyernek. Természetesen ez csak azoknak ajánlott, akik szeretik ezt a stílust.

4. Munkalapok

Az újrahasznosított anyag mint belsőépítészeti elem egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Így ebből el is készíthetjük új munkalapunkat, ha a régi már túl kopott volt. Különböző színek keverékével egy eklektikus stílust hozhatunk létre.

5. Csempe

Ahogyan a munkalapok esetében, csempézésre is rengeteg ökomegoldás létezik. A boltok polcain már jó néhány környezetbarát variációt megtalálhatunk, de ha tanácstalan vagy, kérdezd szakértőinket, melyik lenne a legjobb számodra.

Neked ajánljuk
Hull a hó, hull az áldás... hulladékra nincs szükség A fenntartható higiénia vonzó Világszerte egyre népszerűbb a fenyőfakölcsönzés Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: almaimotthona.hu
Vissza
Hírfolyam