2018. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Lássuk, mit együnk! – Áprilisi szezonális alapanyagok

Miért együnk lehetőség szerint minél több szezonális zöldséget és gyümölcsöt? Amellett, hogy magasabb vitamintartalom mellett kevesebb káros anyagot tartalmaznak, nagy valószínűséggel helyi termelőktől érkeznek a konyhánkba, és így jóval kevesebb terhet rónak a környezetre, mint messziről érkezett társaik. 

Áprilisban szezonális alapanyagok

Alma, bab, batáta, burgonya, cékla, dió, endívia, fejes saláta, fekete retek, gesztenye, hónapos retek, karalábé, lila hagyma, madársaláta, medvehagyma, pasztinák, petrezselyemgyökér, rukkola, sárgarépa, sóska, spárga, spenót, torma, újhagyma, vöröshagyma, zeller.

Az áprilisban szezonális zöldségek közül az egyik legkönnyebben felhasználható alapanyag a medvehagyma. Rendkívül sokoldalú növény: fokozza az étvágyat, segíti az emésztőrendszer működését. Vérnyomás- és vérzsírcsökkentő hatással bír, magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően támogatja a szervezet ellenálló képességét. Viszont nagyon kell vele vigyázni, hiszen gyakran tévesztik össze az erdőben való gyűjtés alakalmával a gyöngyvirággal, amelynek nagyobb mennyiségű fogyasztása végzetes lehet. Segít a megkülönböztetésben, ha a két ujjunk között összedörzsöljük a leveleket: a medvehagymának fokhagymára emlékeztető jellegzetes illata van. 

Neked ajánljuk
Válasszuk a helyi termelésű, szezonális gyümölcsöt Helyben termett alapanyagokkal dolgoznak a menő éttermek Ünnepek utáni depresszió Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: gasztrohos.blog.hu
Vissza
Hírfolyam