2018. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Megrohanták Torinóban a magyar pavilont

Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt fesztiválján Torinóban. Nagy eredmény, hogy hazánk mostantól ott lehet az ökotudatos és fenntartható gasztrokultúra legnagyobb európai és nemzetközi találkozóján.

Először szerepelt önálló pavilonnal az ízek nemzetközi fesztiválján Magyarország, a standon Eger, a Mátra és Szekszárd régiója mutatkozott be. A rendezvényt a hétfői zárónapig a becslések szerint mintegy másfél millióan keresik fel.

Nagy volt az érdeklődés a magyar stand iránt Fotók: Slow Living Hungary

A nemzetközi ízfesztiválon számtalan olasz és külföldi kiállító jelent meg,

a legtöbben azonban az első alkalommal saját pavilont állító Magyarország asztalainál álltak sorba kóstolóra, hogy megízleljék Eger, a Mátra és Szekszárd ételeit, italait.

A pavilon a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Slow Living Hungary egyesület támogatásával valósult meg. Az egyesületet vezető Szekeres Diána mérföldkőnek nevezte, hogy

Magyarország mostantól saját kiállítótérrel van jelen az ökotudatos és fenntartható gasztrokultúra legnagyobb európai és nemzetközi találkozóján.

A minden második évben megrendezett Slow Food fesztivál az idén az Étel a változásért címet kapta. A rendezvényen idén 140 ország ötezer képviselője vett részt, a 800-nál is több kiállító között voltak termelők, családi gazdálkodók, táplálkozásszakértők, szakácsok, borászok, vendéglátásban dolgozók, az élelmiszer- és gasztropiac résztvevői.

Neked ajánljuk
Tücsökszeletet vagy grillezett sáskát? Keresd a hazait! – Nyereményjátékot hirdet a Médiaunió Alapítvány A bioélelmiszerek előállításának követelményei Legkevésbé a fiataloknak fontos a szelektív hulladékgyűjtés Fazékmustra: nem mindegy, miben fő az étel
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam