2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegetáriánus szalonnát csináltak ukrán diákok

Az ukrajnai agrárhallgatók által előállított műszalonna növényi olajból és zselatinból áll. Állítólag megfelelő ízesítés után megkülönböztethetetlen az igazitól.

Vegetáriánusok által is fogyasztható „szalonnát” állítottak elő laboratóriumban az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhely agráregyetemének diákjai – adta hírül a Szevodnya című ukrán napilap.

Fotó: pixabay.com

Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változatának receptje meglepően egyszerű. A műszalonna növényi olajból és zselatinból áll.

Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozástani tanszékének tanára szerint a vegetáriánus szalonna egészséges alternatívája az igazinak, hiszen nem tartalmazza az állati eredetű szalonnában lévő káros anyagokat.

Az egyetemi tanár elmondta, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű műszalonnát tudnak készíteni, így sósat, paprikásat, illetve egyéb fűszerekkel ízesítettet, de akár savanyú vagy édes ízűt is. Állítja, hogy megfelelő fűszerezéssel az íze megkülönböztethetetlen az igazi szalonnáétól.

Neked ajánljuk
Hogyan csökkentsük a gyermekek élelmiszer-pazarlását? Húsz év múlva több mesterséges húst fogunk enni, mint valódit? Zöld táplálás: a szoptatás Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam