2018. december 19., Viola
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Duett Paul McCartney-val a Húsmentes Hétfőért

Duettet énekelhet Paul McCartney-val a zenész liverpooli koncertjén az a szerencsés nyertes, aki néhány dollárral támogatja a zenész családja által indított Húsmentes Hétfő mozgalmat. A mozgalom célja a nagyüzemi állattartás környezeti hatásainak mérséklése.

Az egykori Beatles-tag, a 76 évesen még mindig igen aktív Paul McCartney december közepén szülővárosában, Liverpoolban ad koncertet. Az omaze.com oldalon meghirdetett felhívás szerint egy szerencsés rajongónak VIP-jegyet sorsolnak ki a fellépésre, fizetik a repülőjegyét oda-vissza, a szállásáról is gondoskodnak, a koncert során pedig a színpadon egy duettet énekelhet el a brit énekes-gitárossal.

A sorsoláson való részvételnek egy feltétele van: az omaze.com oldalon tetszőleges összeggel, minimum 10 dollárral támogatni kell a Húsmentes Hétfő (Meat Free Monday) mozgalmat.

Csatlakozz hozzám a színpadon! – szól a felirat Fotók: omaze.com

A nonprofit kampányt, amelynek célja, hogy az emberek hetente legalább egy napig ne egyenek húst (praktikusan hétfőn), 2009-ben indította útjára a zenész és két lánya, Stella és Mary McCartney. A volt Beatles-tag egész családja lelkes vegetáriánus, Paul első felesége, az 1998-ban elhunyt Linda McCartney a húsmentes étkezés nagy szószólója volt.

Ez te lehetsz!

A Húsmentes Hétfő mozgalom leginkább a környezetvédelmi okokra hivatkozik:

ha a fogyasztók legalább egy napra száműzik étrendjükből a húsokat, csökken a kereslet, hosszabb távon mérséklődik az állattartás környezetterhelése, és a klímaváltozás is lassulhat.

A nagyüzemi állattartás mára számos kritikát kap amiatt, hogy működése komoly környezetterheléssel jár, és több mozgalom is igyekszik a kereslet oldaláról változtatni ezen. Az állattartók és az állati termékek feldolgozói persze nem örülnek ennek, de a humán reformételek alapanyagait, például csicseriborsót vagy kölest termelő gazdák, valamint a vegetáriánusok ételeit feldolgozó üzemek a kereslet élénkülését tapasztalják.

Neked ajánljuk
A Húsmentes hétfő globális előnyei A sokszínű sárgarépa Dollármilliókkal támogatnak egy földfigyelő technológiát A szmog akadályozza a napenergia térnyerését? El fog tűnni a krumpli Magyarországról a klímaváltozás miatt?
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam