2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Karácsonyfa másképp: hát nem ennivaló?

Ha már ennyire szeretjük a karácsonyfát, mi lenne, ha ennivalóan is szerethetnénk. Talán erre gondolt a Waitrose brit vállalat, amikor piacra dobta az ehető „fát”: egy bokor rozmaringot, cserépben.

A körülbelül 30 centiméter magas bokor nemcsak a hangulatot, de a karácsonyi menüt is ünnepélyesebbé teheti, és még finom illatot is áraszt a konyhában vagy a nappaliban.

Fotó: metro.co.uk

„Tudjuk, hogy ügyfeleink lelkes kertészek, és főzni is szeretnek. Így ez tökéletes kombinációt jelent számukra. A rozmaringfa leveleit fel lehet használni az ételek ízesítésére az ünnepek alatt, és persze karácsony után is. Így nem megy kárba” – mondta Allison Burdett, a Waitrose vállalat egyik beszerzője.

Bár az ötlet első hallásra meghökkentőnek tűnik, mégis tökéletes választás lehet azoknak, akik nemcsak azt nem szeretik, ha a talpukba áll egy-egy tűlevél, hanem kifejezetten vonzónak tartják az újszerűséget a fenntarthatósággal ötvöző megoldásokat is.

Neked ajánljuk
Miből áll a magyar lecsó titka? 500 ehető növény is megterem az erdőkertekben (videóval) Tudja, mennyi mindenre jó az erdei szederlevél? Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő Riasztó kép a bébiételekről – a WHO inkább az anyatejet ajánlja
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam