2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegán kolbásztekercs az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság legnagyobb pékboltlánca, a Greggs ezen a héten mutatta be és kezdte árusítani vegán kolbásztekercsét. A különleges termék az egyre népszerűbb húsmentes január kezdeményezés része.

A Greggs 1,5 millió hagyományos sertéskolbásztekercset ad el évente. A mostantól megvásárolható új változat megőrizte egyes eredeti jellemzőit, leveles tésztából és növényi olajjal készül, a töltelék pedig a quorn nevű húspótló, amely egy kiváló proteinforrás.

Az új eledelt azt követően találták ki, hogy 20 ezren írták alá egy állatbarát egyesület azon petícióját, hogy a Greggs legnépszerűbb termékének vegán változatát is készítsék el.

A tekercs a (vegán és a január szavakat összevonó) Veganuary, a januárban növényi alapú élelmiszerek fogyasztására buzdító, egyre népszerűbb, lassan mozgalommá váló kezdeményezés keretében érkezik a polcokra.

Az Egyesült Királyságban rekordot döntött az idei Veganuaryre feliratkozott, legalább egy hónapig semmiféle állati terméket nem fogyasztó személyek száma. Az elmúlt vasárnap hat másodpercenként aláírta valaki a Veganuaryt.

Fotó: greggs.co.uk

A Waitrose nagyáruházlánc adatai alapján az Egyesült Királyság fogyasztóinak harmada úgy nyilatkozott:

vagy szándékosan csökkenti az elfogyasztott húsmennyiséget, vagy teljesen felhagy a húsevéssel.

A vegán kolbásztekercset a Greggs 1850 boltjából 950-ben árusítják. A hagyományos változatnál öt pennyvel többe, kerek 1 fontba kerül. A láncnak nem ez az első vegán terméke, tavaly májusban ízletes mexikói bab wrappel bővítette termékpalettáját.

Neked ajánljuk
Miért jó gombát fogyasztani? Magyar Mezőgazdaság: Csak minőséggel lehet fennmaradni (videó) Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam