2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegán kolbásztekercs az Egyesült Királyságban

Az Egyesült Királyság legnagyobb pékboltlánca, a Greggs ezen a héten mutatta be és kezdte árusítani vegán kolbásztekercsét. A különleges termék az egyre népszerűbb húsmentes január kezdeményezés része.

A Greggs 1,5 millió hagyományos sertéskolbásztekercset ad el évente. A mostantól megvásárolható új változat megőrizte egyes eredeti jellemzőit, leveles tésztából és növényi olajjal készül, a töltelék pedig a quorn nevű húspótló, amely egy kiváló proteinforrás.

Az új eledelt azt követően találták ki, hogy 20 ezren írták alá egy állatbarát egyesület azon petícióját, hogy a Greggs legnépszerűbb termékének vegán változatát is készítsék el.

A tekercs a (vegán és a január szavakat összevonó) Veganuary, a januárban növényi alapú élelmiszerek fogyasztására buzdító, egyre népszerűbb, lassan mozgalommá váló kezdeményezés keretében érkezik a polcokra.

Az Egyesült Királyságban rekordot döntött az idei Veganuaryre feliratkozott, legalább egy hónapig semmiféle állati terméket nem fogyasztó személyek száma. Az elmúlt vasárnap hat másodpercenként aláírta valaki a Veganuaryt.

Fotó: greggs.co.uk

A Waitrose nagyáruházlánc adatai alapján az Egyesült Királyság fogyasztóinak harmada úgy nyilatkozott:

vagy szándékosan csökkenti az elfogyasztott húsmennyiséget, vagy teljesen felhagy a húsevéssel.

A vegán kolbásztekercset a Greggs 1850 boltjából 950-ben árusítják. A hagyományos változatnál öt pennyvel többe, kerek 1 fontba kerül. A láncnak nem ez az első vegán terméke, tavaly májusban ízletes mexikói bab wrappel bővítette termékpalettáját.

Neked ajánljuk
Olcsó laborhús két éven belül Húsz év múlva több mesterséges húst fogunk enni, mint valódit? Nagy-Britannia lép először a G7-országok közül Fejleszti termékei energiahatékonyságát a Rockwool Az EU az Energia Charta Egyezmény korszerűsítését sürgeti
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam