2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rovarburger, rózsaszín csoki, kék bor Svájcban

Rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata Svájcban, amely Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását. A fehérjében gazdag lisztkukacból – a lisztbogár lárvája – készülő „húspogácsák” és „fasírtgolyók” tavaly nyár óta kaphatók.

Svájc az első európai ország, ahol engedélyezik az emberi fogyasztásra szánt rovaralapú élelmiszerek árusítását. Kizárólag olyan rovaralapú ételeket lehet értékesíteni, amelyek tücsköt, szöcskét vagy lisztkukacot tartalmaznak.

Rovarburger Fotó: presseportal.ch

Rózsaszín csokoládé és kék bor is készül Svájcban 

Egy zürichi csokoládégyártó, Barry Callebaut tíz év alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csoki készül. A vállalat szerint a fehér csokoládé 80 évvel ezelőtti debütálása óta nem volt ekkora fordulat a csokoládégyártás történetében, ráadásul az új csokoládé színe természetesen rózsaszín, és íze is kellemesen friss gyümölcsös aromájú.

A színesedő élelmiszer-ipari termékek egy másik példája a kék bor, a genfi Geneva Blau terméke. A Genfi-tó kékségét utánozó bort fehér borszőlőfajtákból készítik, kék színét a szőlő természetes festékanyagával, valamint az E-133-as színstabilizáló adalékkal érik el. A vállalkozás eredetileg helyi termelőktől akarta beszerezni a borhoz szükséges szőlőt, ám ők nem voltak oda az ötletért, ezért Spanyolországból szállítják.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hetedhetorszag.hu
Vissza
Hírfolyam