2019. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Finom és egészséges zöldségchips házilag

Hogyan készíthetünk könnyedén finom és ráadásul egészséges chipset? Igazán különleges és isteni finom chips készíthető csaknem minden zöldségféléből. Uborkagyalun kell szeletelni, s 10-15 perc alatt megsül a finom csemege.

A chips olajban ropogósra kisütött vékony nassolnivaló, amit általában krumpliból készítenek, és sózzák, esetleg különféle fűszerekkel ízesítik.

Minden gyökérzöldség alkalmas arra, hogy zöldségchipset készítsünk belőle. Többek között használhatjuk a sárgarépát, a céklát, a zellert, a csicsókát, a pasztinákot, a fekete retket, de még az édesburgonyát is.

A zöldségeket tisztítsuk meg jó alaposan, majd szeleteljük fel vékonyra. A kés sajnos nem elegendő hozzá, mert azzal nem tudunk egységes szeleteket vágni, és olyan vékonyakat sem, amilyenre szükségünk van. A legjobb megoldás az uborkagyalu.

Ha kész a szeletelés, óvatosan töröljük át a zöldségeket papírtörlővel, hogy felszárítsuk róluk a nedvességet. Pár csepp olajjal és egy kis sóval (esetleg fűszerekkel) forgassuk össze, vagy rázzuk össze egy nejlonzacskóban. Béleljünk ki egy megfelelő méretű tepsit sütőpapírral, és rendezzük el a szeletelt zöldségeket úgy, hogy ne fedjék egymást, mert úgy biztosan mindegyik ropogósra fog sülni.

180 fokos sütőben általában 10-15 percig kell sütni. Félidőben érdemes rajtuk fordítani egyet, és nem árt, ha nézegetjük, nem égett-e meg. Minden zöldségnél más-más idő kell a megsüléshez.

Fotó: agraroldal.hu

A céklához kiválóan illik a római kömény, a fehér- és a sárgarépa, a pasztinák és a fekete retek pedig önmagában is karakteres, finom. A krumplihoz adhatunk szinte bármit, de a mediterrán fűszerek és fűszerkeverékek a legjobbak.

Neked ajánljuk
Több száz cég teszi egészségesebbé termékeit Spanyolországban Torma és cékla, a két verhetetlen téli gyógynövény Az emberek többségének „porzik a veséje” Feltalálták a 4 milliwattos zászlót Újra energiakövetek kerestetnek
Tovább a forrásra: agraroldal.hu
Vissza
Hírfolyam