2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyál- és vizeletalapú infók alapján nyomtatnak szusit Japánban

A japán Open Meals tudomány és szusi fúziójával készít minden egyes étkezéshez egyedi módon kialakított, tápanyaggazdag ételeket.

A fejlesztők biológiai minták (pl. nyál, vizelet, széklet) elemzésével dolgoznak ki, majd nyomtatnak a fogyasztó személyes ízléséhez igazított szusikat. Meghívásos alapon működő, tokiói Sushi Singularity éttermüket 2020-ban fogják megnyitni.

Fotó: 3ders.org

A jelentkező vendégek e-mailt kapnak, majd a válaszlevélben különféle testnedveikből küldenek mintákat. Az Open Meal a minták elemzése után dönt, hogy kinek mi a legtáplálóbb szusiösszetevő. A tápanyagokat előbb kidolgozzák, utána kinyomtatják, és vacsora előtt a szusihoz adják.

Az Open Mind több „biometrikus” szusiváltozatot osztott meg, az egyiken például frissen fagyasztott tintahalból álló klasszikus japán vár látható.

Neked ajánljuk
Hogyan csökkentsük a gyermekek élelmiszer-pazarlását? Húsz év múlva több mesterséges húst fogunk enni, mint valódit? Zöld táplálás: a szoptatás Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam