Hús nélküli whoppert árusít a Burger King
Környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve a Burger King húsnélküli „lehetetlen” whoppert talált ki, s kezdte el az árusítását április 1-én az amerikai St. Louisban. Az étel a szójanövények gyökeréből kivonatolt, minden növényben és különösen állatban megtalálható hem makromolekulán alapul, az adja neki a húsízt.
Az új termék a marhahúsos whoppernél 15 százalékkal kevesebb zsiradékot és 90 százalékkal kevesebb koleszterint tartalmaz, viszont egy dollárral drágább.
Mivel az új whopperben van majonéz is, inkább vegetáriánus, mint vegán. A hús nélküli mix receptjét a White Castle gyorsétteremlánc szintén használja.

A whoppert az etikai és környezetvédelmi szempontokat érvényesítő „Lehetetlen Ételek” projekt keretében dolgozták ki.
A hús nélküli „pogácsák” valóban figyelemre méltók, a húsélmény utánzása viszont nagyon nehéz feladat. A következő lépés a húsmentes steak lesz.
Ha a különlegesség beválik, a város 57 Burger Kingje után az ország 7200 egységében, és persze szerte a nagyvilágban is felkerül az étlapra.