2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két év alatt 2-5 milliárd forintra nőhet az „okoskenyerek” kereslete

A Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója szerint egyre nő az „okoskenyerek” piaca Magyarországon. Ilyen terméknek nevezik azokat az élelmiszereket, amelyeknek tudományosan igazoltan kedvező élettani, egészséget támogató, vagy a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van.

Szakács Tamás az MTI-nek elmondta: az elmúlt két évben, piaci bevezetése óta a cégcsoport csaknem hétmilliárd forintos árbevételének a tíz százaléka már az „okosélelmiszerekből” származik.

A cégcsoport 19 éves kutató-fejlesztő munkájának eredményeként születtek meg a

speciális vitamin- és ásványianyag-kombinációt tartalmazó cipók, amelyek különféle egészségi problémák megoldásában segíthetnek úgy az embereknek, hogy nem kell változtatniuk az étkezési szokásaikon.

Fotó: szuperfarm.hu

A 420 embert foglalkoztató cégcsoport tavalyi árbevétele 6,8 milliárd forint volt, idei árbevételi tervük 7,2 milliárd forint. Az „okosélelmiszer”-kutatási programjuk 2000-ben kezdődött, eddig öt új terméket fejlesztettek ki, amelyek többségével a következő években jelennek meg a piacon.

Neked ajánljuk
Uniós oltalmat kapott a különleges magyar sajt Hamarosan itt az eperszezon – Készítsünk eperlekvárt, eperszörpöt (RECEPT) Az áruházláncok az importáruk favorizálásával tönkreteszik a magyar élelmiszeripart (képgalériával) Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam