2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két év alatt 2-5 milliárd forintra nőhet az „okoskenyerek” kereslete

A Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója szerint egyre nő az „okoskenyerek” piaca Magyarországon. Ilyen terméknek nevezik azokat az élelmiszereket, amelyeknek tudományosan igazoltan kedvező élettani, egészséget támogató, vagy a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van.

Szakács Tamás az MTI-nek elmondta: az elmúlt két évben, piaci bevezetése óta a cégcsoport csaknem hétmilliárd forintos árbevételének a tíz százaléka már az „okosélelmiszerekből” származik.

A cégcsoport 19 éves kutató-fejlesztő munkájának eredményeként születtek meg a

speciális vitamin- és ásványianyag-kombinációt tartalmazó cipók, amelyek különféle egészségi problémák megoldásában segíthetnek úgy az embereknek, hogy nem kell változtatniuk az étkezési szokásaikon.

Fotó: szuperfarm.hu

A 420 embert foglalkoztató cégcsoport tavalyi árbevétele 6,8 milliárd forint volt, idei árbevételi tervük 7,2 milliárd forint. Az „okosélelmiszer”-kutatási programjuk 2000-ben kezdődött, eddig öt új terméket fejlesztettek ki, amelyek többségével a következő években jelennek meg a piacon.

Neked ajánljuk
Ezek az élelmiszerek nem is annyira természetesek, mint gondolnánk A kihalás szélén áll egy magyar őshonos háziállatfajta (videó) Tiszta sor: a környezetbarát mosószerek is hatásosak A tönkretett természet emberi nyomorúságot terem Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül?
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam