2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ételeket nyomtattak a Columbia Egyetemen

A Columbia Egyetem kutatói javítanának a printelt ételek minőségén, és munkájukhoz speciális, infravörös technológiával működő gépet fejlesztettek ki. Az első eredmények bizakodásra adnak okot.

A Columbia Egyetem kutatói elhatározták, hogy túllépnek a jelenlegi 3D-ételnyomtatók korlátain. A cél érdekében új módszert dolgoztak ki ételek printelésére. Az egyedi megoldással különböző összetevők keverhetők egybe, ugyanakkor mindegyik külön-külön is feldolgozható.

Fotók: 3dprintingindustry.com/Jeffrey Hosier

Infravörös lámpát építettek egy meglévő gépbe, amellyel sokkal jobban ellenőrizhető és szabályozható a nyomtatási hőmérséklet, az ételmintázatok lényegesen összetettebbek, és a változatos alapanyagok egyetlen nyomatba integrálhatók. Ráadásul a nyomat ehető is. Elsőként szezámos csirkekrémet és pizzát printeltek.

Neked ajánljuk
A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere? A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere? Gyógynövények gyűjtésébe kezdők figyelmébe ajánljuk A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam