2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ételeket nyomtattak a Columbia Egyetemen

A Columbia Egyetem kutatói javítanának a printelt ételek minőségén, és munkájukhoz speciális, infravörös technológiával működő gépet fejlesztettek ki. Az első eredmények bizakodásra adnak okot.

A Columbia Egyetem kutatói elhatározták, hogy túllépnek a jelenlegi 3D-ételnyomtatók korlátain. A cél érdekében új módszert dolgoztak ki ételek printelésére. Az egyedi megoldással különböző összetevők keverhetők egybe, ugyanakkor mindegyik külön-külön is feldolgozható.

Fotók: 3dprintingindustry.com/Jeffrey Hosier

Infravörös lámpát építettek egy meglévő gépbe, amellyel sokkal jobban ellenőrizhető és szabályozható a nyomtatási hőmérséklet, az ételmintázatok lényegesen összetettebbek, és a változatos alapanyagok egyetlen nyomatba integrálhatók. Ráadásul a nyomat ehető is. Elsőként szezámos csirkekrémet és pizzát printeltek.

Neked ajánljuk
A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár Dán tervek a növényi eredetű élelmiszerekről Az 5G nem csak digitális forradalmat, növekvő kibocsátást is jelent A Növekedési Kötvényprogram a megújuló erőművek épülését is segíti Már nem szokatlan, hogy rénszarvasra vadásznak a jegesmedvék? (videóval)
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam