2020. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ételeket nyomtattak a Columbia Egyetemen

A Columbia Egyetem kutatói javítanának a printelt ételek minőségén, és munkájukhoz speciális, infravörös technológiával működő gépet fejlesztettek ki. Az első eredmények bizakodásra adnak okot.

A Columbia Egyetem kutatói elhatározták, hogy túllépnek a jelenlegi 3D-ételnyomtatók korlátain. A cél érdekében új módszert dolgoztak ki ételek printelésére. Az egyedi megoldással különböző összetevők keverhetők egybe, ugyanakkor mindegyik külön-külön is feldolgozható.

Fotók: 3dprintingindustry.com/Jeffrey Hosier

Infravörös lámpát építettek egy meglévő gépbe, amellyel sokkal jobban ellenőrizhető és szabályozható a nyomtatási hőmérséklet, az ételmintázatok lényegesen összetettebbek, és a változatos alapanyagok egyetlen nyomatba integrálhatók. Ráadásul a nyomat ehető is. Elsőként szezámos csirkekrémet és pizzát printeltek.

Neked ajánljuk
A Golden Globe után az amerikai filmkritikusok díjait is vegán menü mellett adják át Hízott libamáj a tömés „felfedezése” előtt is volt Lefolyótisztítás házi praktikákkal A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam