2019. november 15., Albert, Lipót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ételeket nyomtattak a Columbia Egyetemen

A Columbia Egyetem kutatói javítanának a printelt ételek minőségén, és munkájukhoz speciális, infravörös technológiával működő gépet fejlesztettek ki. Az első eredmények bizakodásra adnak okot.

A Columbia Egyetem kutatói elhatározták, hogy túllépnek a jelenlegi 3D-ételnyomtatók korlátain. A cél érdekében új módszert dolgoztak ki ételek printelésére. Az egyedi megoldással különböző összetevők keverhetők egybe, ugyanakkor mindegyik külön-külön is feldolgozható.

Fotók: 3dprintingindustry.com/Jeffrey Hosier

Infravörös lámpát építettek egy meglévő gépbe, amellyel sokkal jobban ellenőrizhető és szabályozható a nyomtatási hőmérséklet, az ételmintázatok lényegesen összetettebbek, és a változatos alapanyagok egyetlen nyomatba integrálhatók. Ráadásul a nyomat ehető is. Elsőként szezámos csirkekrémet és pizzát printeltek.

Neked ajánljuk
Ezek az élelmiszerek nem is annyira természetesek, mint gondolnánk Hogyan téríthetjük el a jó ételeket a szemétlerakótól? Cukorbeteg gyerekek és felnőttek száma Magyarországon (2003-2017) Az alma a nyerő Vízhiány és tömeges migráció
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam