2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hogyan csökkentsük a gyermekek élelmiszer-pazarlását?

A magyar háztartásokból származó, egyre növekvő mennyiségű élelmiszer-hulladék jelentős része a gyermekek állandóan változó ízlése miatt keletkezik. Összeállítottunk néhány praktikát, amelyek segíthetnek csökkenteni ezt a mennyiséget.

Fotó: maradeknelkul.hu
  • Vonjuk be a gyermekeket már az ételkészítés előkészítő fázisaiba (pl.: alapanyagok kimérése, panírozás, tésztagyúrás). A gyerekek büszkék lesznek munkájukra, így valószínűleg szívesebben fogyasztják, aminek a készítésében segédkeztek.
  • Fűszerezzük a gyerekekkel közösen az ételeket!
  • Kisebb gyermekek számára készítsünk alakzatokat, arcformákat a tányérra. Így izgalmasabbá tehetjük számukra az étkezést.
  • Ha már idősebb a gyermek, beszélgessünk vele az élelmiszerekről. Mutassuk be, milyen sok idő és energia szükséges egy termék alapanyagainak megtermeléséhez, illetve a csomagolt élelmiszer gyártásához és értékesítéséhez.
  • Hangsúlyozzuk ki: az élelmiszer érték.
Neked ajánljuk
Ételeket nyomtattak a Columbia Egyetemen Egészségesebb tengeri ételeket! Ami nem táplál, csak etet… – Interjú Dr. Bardócz Zsuzsannával Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra: maradeknelkul.hu
Vissza
Hírfolyam