2020. július 14., Örs, Stella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szörpöljünk!

Szinte valamennyi idénygyümölcsből készülhet friss szörp. Az eper és a málna olyan lédús gyümölcsök, hogy a szörp szinte „magától” elkészül.

A gyümölcsöket válogassuk át, alaposan mossuk meg, majd tegyük bele egy textilbe vagy gézbe (olyan anyagba, amelyből a nagyobb darabok, apró magvak nem szűrődnek át), majdnem annyi cukorral elkeverve, mint amennyi a gyümölcs súlya.

Akasszuk fel a konyha egyik félreeső zugába, és tegyünk alá egy tálat. Egy órán belül kicsöpög, és akár rögtön fogyasztható ivólének vagy szörpnek is. Ha kevés jégkására öntjük, egy kis lime-ot facsarunk rá, majd zúzott mentaleveleket keverünk hozzá, kész is van a nyári frissítő, alkoholmentes koktél.

Fotó: pixabay.com

A visszamaradt pépet – felforralva – eltehetjük dzsemnek, vagy pedig azonnal becsavarható egy réteslap közé, sőt pitének is kiváló töltelék.

Az otthoni szörpkészítés nagy előnye, hogy nem kellenek csodaszerek. Nincs szükség állagjavítókra, plusz aromákra és egyéb mesterséges adalékra, a házi pont ettől egészséges, pont ettől olyan különlegesen finom.

A tartósításhoz sem kell feltétlenül külön szert használni. Ha főzött szörpöt készítünk otthon, miután kiadagoljuk az üvegekbe a forró levet, fordítsuk fejre 5 percre, így az üveg szája körül esetleg „megbújt” penészgombák is elpusztulnak a hő hatására.

Elengedhetetlen az üvegek, valamint a tetők és a kupakok előzetes, alapos elmosása forró, mosószeres vízben.

Neked ajánljuk
Szezonális kedvenc, és még pálinka is készül belőle Július hónap friss élelmiszerei A biogazdálkodás gondjai A klímavédelemben a fáknál is hatékonyabb fegyvert jelentenek a gyepek A klímaváltozás elleni fellépésre összpontosít az Európai Központi Bank
Tovább a forrásra: eteltcsakokosan.hu
Vissza
Hírfolyam