2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi mindent lehet kezdeni a konyhasóval tisztításkor?

A sót már 4-5 ezer évvel ezelőtt ismerték, és a mai napig használjuk nap mint nap, nem csak az ételek ízesítéséhez. Az emberek már kitapasztalták, hogy a só olyan termék, amelynek nagy hasznát vesszük takarításkor.

A ketkes.com összeszedett néhány hasznos ötletet a só felhasználásával kapcsolatosan.

1. Öntöttvas edény tisztítása – Só használatával eltávolíthatjuk az öntöttvasból készült edényekbe lerakódott zsírt és piszkot. Öntsünk egy pohár sót az edény aljába, majd egy konyhai szivaccsal dörzsöljük át a felületet addig, amíg tiszta nem lesz, ezután pedig mossuk el az edényt a megszokott módon.

2. Vágódeszka tisztítása – Szórjuk meg sóval a vágódeszka felületét, majd dörzsöljük be egy fél citrommal. Hagyjuk, hogy a fa beszívja ezt a keveréket, majd mossuk el a vágódeszkát.

3. Váza belsejében lerakódott szennyeződés tisztítása – Készítsünk sós oldatot, majd öntsük a vázába, és rázzuk jól össze. Így könnyen eltávolíthatjuk a zöld lerakódásokat a váza faláról és az aljáról.

4. Csempe és fuga tisztítása – Keverjünk össze 1/2 pohár sót 3 liter vízzel, majd öntsünk hozzá mosogatószert, és ezzel a keverékkel töröljük át a csempét és a fugákat.

5. A kávé kesernyés íze – Már több kávéfogyasztó személy is kitapasztalta, ha tesz egy kevés sót a kávéjába, akkor nem érezhető a kávé kesernyés íze.

6. Tea- és kávéfoltos csésze tisztítása – Keverjünk össze 1 kanál sót 1 kanál ecettel, majd ebből a keverékből öntsünk a csészében lerakódott tea- vagy kávéfoltokra. Hagyjuk egy kis ideig állni, majd mossuk el a csészét a megszokott módon.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: ketkes.com
Vissza
Hírfolyam