2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kitiltotta a marhahúst campusáról egy londoni főiskola

A londoni Goldsmith College a klímaváltozás elleni harc jegyében szánta rá magát arra a lépésre, hogy kitiltsa a marhahúst a főiskola campusáról, és a műanyag palackok ellen is harcot indítanak – elsőként a brit felsőoktatási intézmények sorában.

A Londoni Egyetem részét képező Goldsmith teljes területén tilos lesz szeptembertől marhahúst árulni. Kivetnek továbbá egy kicsiny összegű adót a műanyag palackos vizekre, és nem támogatják az egyszer használatos műanyag használatát.

„Lehetetlen figyelmen kívül hagyni a szervezeteknek, intézményeknek szóló egyre terebélyesedő globális felhívást arra, hogy vegyék komolyan kötelezettségeiket a klímaváltozás megállításra” – mondta Frances Corner, az intézmény vezetője.
„A személyzet és a diákok eltökéltek arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, változtassanak a szénlábnyom drasztikus csökkentése érdekében” – tette hozzá.

A Goldsmith College Fotó: gold.ac.uk

Az intézmény célja, hogy megújuló energiára álljon át, szénsemlegessé váljon, azaz ne legyen több a szénkibocsátása annál, amit ellensúlyozni tud 2025-re.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) múlt héten közzétett legújabb jelentésében növényalapú étrendet és kevesebb hús fogyasztását javasolja, ez ugyanis csökkentené az állatállomány miatti üvegházhatásúgáz-kibocsátás mértékét. A jelentés szerzői szerint, ha az emberek változtatnak táplálkozási, élelmiszer-előállítási szokásaikon és az erdőgazdálkodáson, megmenthetik a bolygót a klímaváltozás súlyosabb hatásaitól.

A Goldsmith a tilalom elrendelésével csatlakozott egy sor vállalathoz és szervezethez, amely eltanácsol a húsfogyasztástól. Júliusban a WeWork nevű, 22 országban működő irodamegosztó globális társaság volt az egyik első nemzetközi nagyvállalat, amely betiltotta irodáiban a húst tartalmazó élelmiszerek fogyasztását.

Neked ajánljuk
Húsmentes nap az intézményi étkeztetésben – online konferencia (videó) Húsmentes nap az intézményi étkeztetésben – online konferencia (videó) Dánia mutatja az utat a klímabarát élelmiszer-választáshoz Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam