2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig csaknem évi 2 millió tonna élelmiszer megy a kukába

Nem hoztak áttörést az elmúlt évek törekvései az élelmiszer-pazarlás visszaszorítására Magyarországon, még mindig csaknem 2 millió tonna élelem megy a kukába évente.

A szerdai Világgazdaságban olvasható cikk szerint ebből a mennyiségből a menthető élelmiszerek mennyisége 80-100 ezer tonnára tehető – mondta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója, Szcígel Andrea.

Fotó: commons.wikimedia.org

A szervezet 14 éve gyűjti be gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált termékeket, ez idő alatt több mint 62 ezer tonnányi élelmiszert osztottak szét az országban, a szállítmányok értéke meghaladta a 32 milliárd forintot.

Az egyesület mintegy 70 gyártócéggel és öt áruházlánccal áll kapcsolatban, köztük a Tescóval és az Auchannal, ahol naponta zajlik az élelmiszermentés: nagy mennyiségben ajánlanak fel pékárukat, zöldséget és gyümölcsöt.

Neked ajánljuk
A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere? Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig Afrikában volt a legnagyobb mértékű az erdőirtás az elmúlt tíz évben A Scania üzemei is száműzték a fosszilis energiát Jelentősen drágultak a gyümölcsök idén
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam