2021. november 27., Virgil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lidlben is lehet már műhúsos hamburgert venni

Kizárólag növényi alapú húspótló készítményekkel bővült a Lidl Magyarország termékkínálata. Az áruházlánc Next Level Meat saját márkanév alatt kifejlesztett új, 100 százalékban vegán termékei alternatív és klímabarát táplálkozást tesznek lehetővé, ezáltal is csökkentve az ökológiai lábnyomot.

A burgerpogácsa és a darált készítmény 100 százalékban vegán termék, ami fehérjében gazdag alapanyagok, zöldborsó-, búza- és szójafehérje felhasználásával készül.

„Fontosnak tartjuk, hogy termékkínálatunkkal megkönnyítsük a vegán és vegetáriánus táplálkozással élők számára étrendjük változatossá tételét” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Fotó: lidl.hu

Az előállítás során a termelők és a feldolgozók minimalizálták a környezetet terhelő hatásokat, így a lehető legkisebbre csökkentették a vízfogyasztást, és megtakarítottak számos olyan erőforrást, amelyek felhasználása az állati eredetű termékek gyártásánál elkerülhetetlen.

Fotó: lidl.hu

Egy független kutatóintézet kimutatása szerint a Next Level Meat előállítása sokkal kisebb szén-dioxid-kibocsátással jár. A hagyományos marhahúsból készült darált hús és hamburgerpogácsa előállítása során keletkező mennyiség alig egy tizede, 9 százaléka kerül a légkörbe az újonnan fejlesztett termékek gyártása során.

A cég ezen kívül a karbonsemlegesség érdekében a ClimatePartner szervezettel együttműködve klímavédelmi projekteket támogat. A klímavédelmi akciókról további információ érhető el a Next Level Meat termékek csomagolásán található QR-kódokon keresztül.

Neked ajánljuk
A fenntarthatóságra törekvő vásárlókat célozza meg a Lidl Drága lesz a fenyő, de a műanyag nem jó alternatíva Kerékpáros fejlesztés Mezőhegyesen Elválnak a felmelegedés miatt a hűségükről ismert albatroszpárok? (videóval) Új eszköz segíti a természet helyreállításán fáradozókat
Tovább a forrásra: magyarkonyhaonline.hu
Vissza
Hírfolyam