2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vége a korlátlan ételfogyasztásnak

Véget vetnének egyes szállodák a korlátlan és ingyenes élelmiszer-fogyasztás gyakorlatának, mert rendkívül pazarló, és sok erőforrást feleslegesen köt le. Ahol megpróbálkoztak a váltással, meglepő, de nem érkezett panasz.

Annak érdekében, hogy mérsékeljék az élelmiszer-pazarlást, a portlandi Kimpton Hotel Monaco felhagyott az ingyen kenyér kínálásának gyakorlatával – írja a Skift.com.

A négy hónapig tartó kísérlet során felmérték, hogy nagyjából 10 kilóval kevesebb kenyértészta fogy hetente, és mintegy 30 kiló vajat spórolnak meg egy hónapban. A kenyeret ezentúl is kínálják, de a vendégeknek kérniük kell.

Fotó: skift.com

„Nem látunk különbséget a vendégek elégedettségében” – mondta el a lapnak Monica McBride, a WWF élelmiszer-pazarlásért felelős témavezetője, aki szorgalmazta a váltást a hotelnél.

A gyakorlat egyre terjed szerte a világon, mivel a szállodák felismerték: sem gazdaságilag, sem morálisan nem célravezető a korlátlanul kínált élelmiszer politikája.

Az élelmiszer-termelés fenntarthatóságának egyik kulcsfontosságú eleme az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása. Világszerte döbbenetes összeget, mintegy 400 milliárd dollárt tesz ki az az élelmiszer-mennyiség, amely felhasználás helyett a kukákban végzi.

Mindez nem csupán az éhezés miatt probléma, hanem azért is, mert a kidobott élelmiszer megtermelése és szállítása jelentős környezetterheléssel járt.

Neked ajánljuk
Berobbant a növényi italok forgalma, de a tehéntejnek is megvannak az előnyei Változatlanul kiszipolyozzuk a bolygónkat A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel Az EIB is segítheti a hazai klímasemlegesség ügyét
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam