2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Projekt a még egészségesebb tejtermékekért

Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Fino-Food Kft. A Fino tehenei számára biztosítottak az állatbarát körülmények és a gyógynövényekben gazdag, ősgyeppel vegyített takarmány is.

A kiváló minőségű, biztonságos és egészséges élelmiszerek előállítása érdekében együttműködik a Fino Food Kft. és a Kaposvári Egyetem (KE), mondta prof. dr. Tossenberger János, a KE Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja.

A Fino Food tejfeldolgozása közel 130 éves gyártási hagyományokra tekint vissza. Gazdálkodásaikban odafigyelnek arra, hogy a lehető legmodernebb és legállatbarátabb technológiát alkalmazzák. Telephelyeiken több mint 5000 szarvasmarha él, közülük 2700 tejelő.

A Fino tehenei számára biztosítottak a nyugodt, állatbarát körülmények, a komfortos pihenőboxok és a gyógynövényekben gazdag, ősgyeppel vegyített takarmány.

Fontosnak tartják a folyamatos fejlődést és az innovációt, így a mai napig fejlesztik kaposvári üzemüket.

Fotó: fino.hu

A mostani, mintegy 2 milliárd forintos komplex kutatási programban

az integrált fejlesztések a „tenyésztőtől az asztalig” termékpályamodellre épülnek, és precíziós állattenyésztést megvalósító technológiai környezetben történnek. A projekt eredményeként a piacon jelenleg nem található, új egészségvédő tejtermékeket fejlesztenek

– olvasható az MTI hírében. Ennek bevezetése hozzájárulhat olyan nagy társadalmi és gazdasági relevanciával bíró problémák megelőzéséhez vagy enyhítéséhez, mint a táplálkozással összefüggő civilizációs betegségek növekvő gyakorisága és súlyossága.

Tossenberger János hangsúlyozta, hogy nem arról van szó, hogy a jelenleg kapható tejtermékek ne lennének egészségesek, hanem arról, hogy a tudományos ismeretek bővülése újabb lehetőségeket kínál az élelmiszerek minőségének további javítására, és ezzel az élelmiszeripar élni is kíván.

Neked ajánljuk
A berlini egyetemek radikálisan csökkentik a hús menyiségét a menzákon Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Veszélyben lehet az állatkísérletek tilalma – Európa-szerte gyűjtik az aláírásokat Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: agraragazat.hu
Vissza
Hírfolyam