2020. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Projekt a még egészségesebb tejtermékekért

Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Fino-Food Kft. A Fino tehenei számára biztosítottak az állatbarát körülmények és a gyógynövényekben gazdag, ősgyeppel vegyített takarmány is.

A kiváló minőségű, biztonságos és egészséges élelmiszerek előállítása érdekében együttműködik a Fino Food Kft. és a Kaposvári Egyetem (KE), mondta prof. dr. Tossenberger János, a KE Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja.

A Fino Food tejfeldolgozása közel 130 éves gyártási hagyományokra tekint vissza. Gazdálkodásaikban odafigyelnek arra, hogy a lehető legmodernebb és legállatbarátabb technológiát alkalmazzák. Telephelyeiken több mint 5000 szarvasmarha él, közülük 2700 tejelő.

A Fino tehenei számára biztosítottak a nyugodt, állatbarát körülmények, a komfortos pihenőboxok és a gyógynövényekben gazdag, ősgyeppel vegyített takarmány.

Fontosnak tartják a folyamatos fejlődést és az innovációt, így a mai napig fejlesztik kaposvári üzemüket.

Fotó: fino.hu

A mostani, mintegy 2 milliárd forintos komplex kutatási programban

az integrált fejlesztések a „tenyésztőtől az asztalig” termékpályamodellre épülnek, és precíziós állattenyésztést megvalósító technológiai környezetben történnek. A projekt eredményeként a piacon jelenleg nem található, új egészségvédő tejtermékeket fejlesztenek

– olvasható az MTI hírében. Ennek bevezetése hozzájárulhat olyan nagy társadalmi és gazdasági relevanciával bíró problémák megelőzéséhez vagy enyhítéséhez, mint a táplálkozással összefüggő civilizációs betegségek növekvő gyakorisága és súlyossága.

Tossenberger János hangsúlyozta, hogy nem arról van szó, hogy a jelenleg kapható tejtermékek ne lennének egészségesek, hanem arról, hogy a tudományos ismeretek bővülése újabb lehetőségeket kínál az élelmiszerek minőségének további javítására, és ezzel az élelmiszeripar élni is kíván.

Neked ajánljuk
Július hónap friss élelmiszerei Illegális magántulajdonban van az Amazonas brazíliai esőerdeinek negyede Természetes ultimátum a hangyáknak A COVID–19-járvány tanulságai és egyes fenntarthatósági vonatkozásai Már Japánban is fizetni kell a műanyag szatyrokért
Tovább a forrásra: agraragazat.hu
Vissza
Hírfolyam