2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fokhagymaleves egészségünkre válik

A fokhagymaleves igen erős vírusölő és antibakteriális hatású, nátha, influenza esetén is hatékonyan alkalmazható. Fogyasszunk belőle akár minden nap egy-egy csészével.

A fokhagymát a gyógyszeriparban is előszeretettel használják, elsősorban antimikrobiális, valamint vérhígító és vértisztító hatása miatt. Vírus-, baktérium- és gombaölő hatású belsőleg és külsőleg egyaránt. Megfázások során, vérzéssel együtt járó betegségeknél is kiválóan alkalmazható. 

A fokhagymaleves hozzávalói:

– 50 gerezd fokhagyma
– 2 evőkanál vaj
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
– 1 evőkanál friss kakukkfű apróra vágva
– 6 csésze csirkealaplé
– friss fűszernövények (zeller, petrezselyem, babér)
– 2 csésze szikkadt kenyér kockára vágva
– 1 pohár zsíros tejföl

Elkészítése:

Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy kis zsiradékon pirítsuk üvegesre mindkettőt. Öntsük fel az alaplével, főzzük nagyjából fél órán keresztül, majd tegyük bele a fűszereket – ízlés szerint akár a leírtaknál többet is. Főzzük még 15-20 percen át, habarjuk a tejföllel. Ezután tálalhatjuk is a pirított kenyérkockákkal vagy sajtos krutonnal.

Neked ajánljuk
Hamarosan itt az eperszezon – Készítsünk eperlekvárt, eperszörpöt (RECEPT) Túl sokat gyűjtenek evésre belőle, kipusztulás szélén áll egy törökországi békapopuláció Fenntartható termékekkel bővít a dm Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: helloladies.hu
Vissza
Hírfolyam