2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kíváncsi vagy, melyik a legzöldebb sütési mód?

A mindennapi életünk során számos olyan apró szokást alakíthatunk ki, amelyekkel sokat tehetünk a környezetünkért, még ha apró lépésekben is. A vízhasználati és áramfogyasztási szokásaink mellett például a konyhában is tehetünk azért, hogy életmódunk a lehető leginkább környezetbarát legyen.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a sütőben való sütés a lehető legkevésbé zöld, de felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik a legkörnyezetbarátabb főzési-sütési forma. 

A „stir-fry” („keverni-sütni”) olyasmit jelent, hogy a hozzávalókat kis darabokra vágjuk, és serpenyőben, wokban kevergetve, kevés forró olajban gyorsan készre sütjük.  Egyes elméletek szerint ha mindenki sokszor használná ezt a takarékos sütési formát, a világ is jobb hely lenne, hiszen nagyon hamar elkészül így az étel. Érdekesség, hogy az ázsiai konyhák előszeretettel használják ezt a technikát.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Túzoksült, hattyúfasírt, teknősleves: na, ezért nincs… Túzoksült, hattyúfasírt, teknősleves: na, ezért nincs… Hűtőkisöprés, avagy variációk bundás kenyérre A gazdagok jóval nagyobb mértékben károsítják a klímát, mint a szegények Napelemek az autón
Tovább a forrásra: okoanyumag.hu
Vissza
Hírfolyam