2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kíváncsi vagy, melyik a legzöldebb sütési mód?

A mindennapi életünk során számos olyan apró szokást alakíthatunk ki, amelyekkel sokat tehetünk a környezetünkért, még ha apró lépésekben is. A vízhasználati és áramfogyasztási szokásaink mellett például a konyhában is tehetünk azért, hogy életmódunk a lehető leginkább környezetbarát legyen.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a sütőben való sütés a lehető legkevésbé zöld, de felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik a legkörnyezetbarátabb főzési-sütési forma. 

A „stir-fry” („keverni-sütni”) olyasmit jelent, hogy a hozzávalókat kis darabokra vágjuk, és serpenyőben, wokban kevergetve, kevés forró olajban gyorsan készre sütjük.  Egyes elméletek szerint ha mindenki sokszor használná ezt a takarékos sütési formát, a világ is jobb hely lenne, hiszen nagyon hamar elkészül így az étel. Érdekesség, hogy az ázsiai konyhák előszeretettel használják ezt a technikát.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Természetes tavaszi vitaminforrás: a spárga, avagy a nyúlárnyék Online környezettudatos térkép segíti a tudatos életmód kialakítását Budapesten Rovarlárvákból gyártott étel oldhatja meg az élelmezés gondját Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: okoanyumag.hu
Vissza
Hírfolyam