2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megváltoztathatja az étkezési szokásokat a járvány

Meglovagolják az aggodalmakat a műhúsgyártók, Kína lehet a legnagyobb piacuk. A járvány lecsengésével sorra nyitnak újra Kínában a vendéglők és a kávézók, és egyre több helyen jelenik meg a kínálatban a növényi alapú műhús.

A műhúsok előállítására specializálódott amerikai Beyond Meat a Starbucks kávézólánc kínai hálózatában kezdte értékesíteni termékeit a héten, a KFC pedig a jövő héttől kínálja a fake csirke nuggetset, amely sosem látott csirkét – számolt be a BBC.

Fotó: flickr.com/Marco Verch

A kínai hivatalos álláspont szerint egy vadállatok húsát kínáló piacról indult el a koronavírus-járvány. Mivel a disznóhús a sertéspestis miatt hiánycikké vált az országban, a növényi alapú lehetőséget kínáló nyugati cégek azt remélik, hogy hamar népszerűvé válhatnak a termékeik.

Ugyanakkor a kínaik eddig is több zöldséget ettek, mint az európaiak és amerikaiak, a vegetáriánus kifejezetten ritkaságszámba megy az országban, így kérdés, hogy hajlandók lesznek-e a húst zöldségre váltani.

Neked ajánljuk
Gasztroangyal: Őszi kirándulás az Őrségben (videó) Gasztroangyal: Őszi kirándulás az Őrségben (videó) Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam