2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Különleges, de egyszerű édesség: vaníliás bundában sült bodzavirág

Itt a bodzavirágzás időszaka, amely nem csak a mennyei és rendkívül egészséges bodzaszörp elkészítésének, vagy a teának való virágok szárításának az időszaka. Friss és nagyon finom édességet is készíthetünk bodzából, egyszerű, sűrű palacsintatésztával összekeverve.

Ha szörpnek, ha teának, ha édességnek valót készítünk a bodza virágából, mindig ügyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt bodzavirágokat szedjünk le, és olyan helyről, amely távol van a forgalomtól. Utóbbi esetében nem kell megmosnunk a virágot, és sokkal zamatosabb lesz az íze.

Fotó: Shutterstock

Vaníliás bundában sült bodzavirág

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág
  • 6 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megmosott bodzavirágokat csípjük le a zöld szárrészről, és rázogassuk meg, hogy az esetleg benne megbúvó rovarok kiessenek belőle. A tésztához üssük egy tálba a tojásokat, majd keverjük ki jól a cukorral, a sóval, a vaníliával. Öntsük hozzá a tejet, részletekben keverjük bele a lisztet, majd kavarjuk simára a tésztát.

Az olajat fel kell forrósítani egy serpenyőben, majd bele kell tenni a tésztába mártott virágokat. Így süssük szép pirosra. Érdemes a közepénél kicsit lenyomkodni, hogy szétnyíljanak a virágok az olajban. Sütés közben forgassuk át mindegyiket.

Neked ajánljuk
Nincs apelláta: zöldbe borul az osztrák főváros A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere? Nem csak a pálmaolajjal van baj Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam