Egy rég elfeledett kedvenc: a krumplihéjból finom snack készíthető
Hacsak nem újkrumpliról vagy héjában sült töltött, vajas krumpliról, cikkezett steakburgonyáról van szó, a főzés általában a krumpliszemek meghámozásával kezdődik. És mi történik a héjjal? Többnyire a konyhai szemetesben, jobb esetben a komposztálóban végzi. Pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie!
A krumpli héja önmagában is fogyasztható, sőt: egyenesen finom! Így készíthetünk ropogós snacket a héjából.
Az összetevők listája egyáltalán nem hosszú, és nehezen beszerezhető hozzávalókra sem lesz szükségünk. Készítsünk elő egy jó adag krumplihéjat, olajat a sütéshez, valamint sót és borsot. Ennyi az egész.

Folyó víz alatt alaposan mossuk meg a krumplihéjakat, majd hagyjuk ázni egy kicsit tiszta vízben. Utána konyharuhával vagy papírtörlővel töröljük teljesen szárazra. Ha nagyobb darabjaink vannak, vágjuk keskenyebb csíkokra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat. Szórjuk bele a krumplihéjakat, majd közepesen forró olajban, kb. 2 perc alatt süssük aranybarnára. Szedjük konyhai papírtörlőre, sózzuk, borsozzuk.