2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere?

Virágzásnak indult az alternatív húspiac. Számos új technológiával sikerült előállítani növényi alapú húst, amely ízében és textúrájában is a valódi húst idézi. Egy izraeli székhelyű vállalat, a Redefine Meat is forradalmasította a húsfogyasztás piacát.

A Redefine Meat bemutatta vadonatúj termékét, a 3D-s nyomtatott húst, és a jövő évre tervezi az Alt-Steak bevezetését.

A vegán, nyomtatott steak textúrájában, megjelenésében és ízében is a valódit idézi, tökéletesen utánozza a marhahús izomszerkezetét.

Fotó:  Redefine Meat

A cég szorosan együttműködött szakácsokkal, hentesekkel és élelmiszer-technológusokkal, és ennek köszönhetően sikerült digitálisan leképezniük több mint 70 érzékszervi tényezőt, hogy megalkothassák a lédús, ízletes steaket, amely szója- és borsófehérjéből, kókuszdiózsírból, napraforgóolajból, természetes színezékekből és ízesítőkből készül.

Az Alt-Steaket először Izrael csúcskategóriájú éttermeiben tesztelik, majd elindulnak a szélesebb körű terjesztés felé.

Neked ajánljuk
Húsmentes nap az intézményi étkeztetésben – online konferencia (videó) Retek termett a Nemzetközi Űrállomáson Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne A környezettudatos háztetők a pénztárcánknak és a környezetnek is hasznára válnak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam