2020. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A 3D-s nyomtatott steak a jövő élelmiszere?

Virágzásnak indult az alternatív húspiac. Számos új technológiával sikerült előállítani növényi alapú húst, amely ízében és textúrájában is a valódi húst idézi. Egy izraeli székhelyű vállalat, a Redefine Meat is forradalmasította a húsfogyasztás piacát.

A Redefine Meat bemutatta vadonatúj termékét, a 3D-s nyomtatott húst, és a jövő évre tervezi az Alt-Steak bevezetését.

A vegán, nyomtatott steak textúrájában, megjelenésében és ízében is a valódit idézi, tökéletesen utánozza a marhahús izomszerkezetét.

Fotó:  Redefine Meat

A cég szorosan együttműködött szakácsokkal, hentesekkel és élelmiszer-technológusokkal, és ennek köszönhetően sikerült digitálisan leképezniük több mint 70 érzékszervi tényezőt, hogy megalkothassák a lédús, ízletes steaket, amely szója- és borsófehérjéből, kókuszdiózsírból, napraforgóolajból, természetes színezékekből és ízesítőkből készül.

Az Alt-Steaket először Izrael csúcskategóriájú éttermeiben tesztelik, majd elindulnak a szélesebb körű terjesztés felé.

Neked ajánljuk
Maradékmentő cukkinilepény Konyhai újrahasznosítás A-tól Z-ig Amerikai–brit antibiotikumhasználati vita Közel 8 tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a PET kupások Az Egyesült Királyságban komoly sikere van az e-Nironak
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam