2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maradékmentő cukkinilepény

Pillanatok alatt összeállítható, könnyed cukkinis lepény, amely magában és salátával is tökéletes főétel, ráadásul segít, hogy a maradék sonka, sajt vagy zöldség ne a szemetesben végezze. 

Íme, egy nagyon egyszerűen elkészíthető egytepsis étel receptje. Ez a cukkinis lepény hasonlít a krumpliból készült változathoz, csak jóval könnyedebb annál. A cukkini kifejezetten diétás, ráadásul a víztartalma miatt szaftossá, puhává tesz minden ételt.

Nem hivalkodó az íze, így kerülhet mellé akár húsféle, akár sajt, kellemes lesz a harmónia. A recept lehet maradékmentő is, tehetünk bele például megmaradt sonkát.

Fotó: Shutterstock

CUKKINILEPÉNY

Előkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 4 darab cukkini
  • 150 gramm sonka
  • 1 darab tojás
  • 150 gramm mozzarella sajt
  • 50 gramm parmezán
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • ízlés szerint petrezselyem, bors, só
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

Mossuk és hámozzuk meg a cukkinit. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezánt, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a borsot, majd alaposan keverjük össze. A mozzarella sajtot és a sonkát is kockázzuk fel, forgassuk bele a tésztába.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg vékonyan zsemlemorzsával, majd öntsük bele a masszát. Szórjunk rá egy réteg zsemlemorzsát, majd tegyünk egy kevés vajat a tetejére.

Süssük 20 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Neked ajánljuk
Gasztroangyal: Őszi kirándulás az Őrségben (videó) A baromfihús és a tojás fogyasztására ösztönöz a NAK Hogyan csökkenthető az élelmiszerekhez kapcsolódó hulladék? 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: sobors.hu
Vissza
Hírfolyam