2020. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hideg sült paprika-paradicsom krémleves

A környezettudatos gondolkodásmód egyik eleme, hogy lehetőség szerint helyben termett, szezonális alapanyagokból készült ételeket főzünk. A nyár slágerzöldsége a paprika és a paradicsom, amely, ha szerencsénk van, a kertünkben is megterem. Az alábbi recept nemcsak egészséges és finom, de arra is jó, hogy felhasználjuk az egyszerre nagyobb mennyiségben beérő zöldségeket. 

Ráadásul egy tápláló zöldségleves nemcsak forró lehet, hanem kellemesen hűsítő is, jó példa erre a spanyolok gazpachója, vagy éppen ez a frissítő hideg sült paprika-paradicsom krémleves, amely a szezon legfinomabb zöldségeiből készül. Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából származik.

Fotó: Terei-Vigh Krisztina

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg érett paradicsom (4-5 darab),
  • 50 dkg kápia paprika (3-4 darab),
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 evőkanál olívaolaj,
  • só, bors

1. A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A hagymát meghámozzuk, négy részre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, de egészben hagyjuk. A paradicsomot is egészben hagyjuk, aki akarja, félbevághatja.

2. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt, míg megpuhulnak.

3. A sült zöldségeket turmixba tesszük, 4-6 dl vízzel, az olívaolajjal, sóval, borssal összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, tovább ízesítjük, majd kihűtjük.

Elkészítés: 15 perc
Sütés: 20 perc
Kalória: 148 kcal/adag

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2017/7–8. lapszámában jelent meg.

Neked ajánljuk
Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Túzoksült, hattyúfasírt, teknősleves: na, ezért nincs… Készítsünk természetes köptetőt lándzsás útifűből! Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: noklapja.hu
Vissza
Hírfolyam