2021. július 29., Flóra, Márta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így növeszd újra a zöldségeket!

Egyes zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények képesek magukat újranöveszteni, így érdemes ebből a szemszögből is átgondolnunk, mit dobunk a kukába, és mi az, aminek inkább esélyt adunk egy új növekedésre... 

Bazsalikom

A friss bazsalikomnak nincs párja, egészen más ízt ad az ételeknek, mint szárított társa. Ráadásul könnyen új növényt nevelhetünk: vágjuk le az egyik ágat néhány centiméterrel a felső levélpár alatt, majd töltsünk meg egy üveget vízzel, és lógassuk bele a szárat. Tartsuk világos helyen, de ne a tűző napon. Amint meggyökeresedik, már el is ültethetjük. 

Saláta

Várjuk le a saláta legalsó részét, és helyezzük egy vízzel teli sekély tálba. Néhány naponta cseréljük a vizét. 10-12 nap múlva már megláthatjuk rajta az első kis új salátaleveleket. 

Újhagyma

Úgy vágjuk le az újhagymák szárát, hogy a fehér rész fölött hagyjunk egy kis zöldet is, majd helyezzük a hagymákat egy vízzel teli pohárba, gyökérrel lefelé. Állítsuk napos helyre, és 2-3 naponta cseréljük rajtuk a vizet. 

Szárzeller

Várjuk le és helyezzük el a szárzeller alsó részét egy vízzel teli tálban, épp, mint a salátánál. Minden másnap cseréljük rajta a vizet.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Tippek a környezetkímélő konyháért Tippek a környezetkímélő konyháért Éjjel nyíló virágok (képgalériával) A kanadai hőhullámok ismét bebizonyították, hogy egyre gyorsuló felmelegedéssel kell számolnunk Kirívó a szárazság: szörnyű homokvihar falta fel az ősi kínai várost a Góbi sivatag szélén
Tovább a forrásra: morzsafarm.hu
Vissza
Hírfolyam