2021. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokat nőtt az organikus élelmiszerek forgalma a briteknél

Ugrásszerűen nőttek az organikus élelmiszerek és italok eladásai az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások alatt. Kétszer akkorát nőtt a szegmens, mint amekkora növekedésről a hagyományos termékek esetében beszélhetünk.

A hvg.hu által szemlézett cikk szerint 2016 decembere óta most nőtt a legnagyobbat a brit szupermarketek forgalma:

idén január óta a biobanán, -csirke, -tojás és -bor vezeti az eladásokat

számol be róla a thevip.hu.

Fotó: Shutterstock

A Nielsen piackutató cég adatai szerint az organikus ételek és italok eladásai 6,1 százalékkal nőttek – azaz majdnem megduplázódtak a hagyományos termékek 3,2 százalékos növekedéséhez képest 2020. május végéig.

„Az organikus mezőgazdaság egész rendszere a talaj táplálásáról, a biodiverzitásról és a Földünkről szól. A koronavírus-járvány miatt egyre több ember kezdte el értékelni azt, honnan is származnak az élelmiszereink, és egyre többen kezdtek el például zöldségeket termeszteni a kertjükben.

Ez a legjobb pillanat arra, hogy az organikus gazdálkodás előnyeiről beszéljünk”

– nyilatkozta Louisa Pharoah, az organikus termékek tanúsításával is foglalkozó Soil Association civil szervezet munkatársa.

Neked ajánljuk
Vigyázat, allergiát válthat ki a tücsökevés! Február 10-én volt a hüvelyesek világnapja Az étkezéssel kapcsolatos tudatosságban van hova fejlődnünk, de a szemetünkre egyre többen figyelünk oda Folyamatos fűtés helyett ügyes praktikákkal is melegen tarthatjuk az otthonunkat DNS-adatbank az illegális állatkereskedelem megakadályozására
Tovább a forrásra: thevip.hu
Vissza
Hírfolyam