Sokat nőtt az organikus élelmiszerek forgalma a briteknél
Ugrásszerűen nőttek az organikus élelmiszerek és italok eladásai az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások alatt. Kétszer akkorát nőtt a szegmens, mint amekkora növekedésről a hagyományos termékek esetében beszélhetünk.
A hvg.hu által szemlézett cikk szerint 2016 decembere óta most nőtt a legnagyobbat a brit szupermarketek forgalma:
idén január óta a biobanán, -csirke, -tojás és -bor vezeti az eladásokat

A Nielsen piackutató cég adatai szerint az organikus ételek és italok eladásai 6,1 százalékkal nőttek – azaz majdnem megduplázódtak a hagyományos termékek 3,2 százalékos növekedéséhez képest 2020. május végéig.
„Az organikus mezőgazdaság egész rendszere a talaj táplálásáról, a biodiverzitásról és a Földünkről szól. A koronavírus-járvány miatt egyre több ember kezdte el értékelni azt, honnan is származnak az élelmiszereink, és egyre többen kezdtek el például zöldségeket termeszteni a kertjükben.
Ez a legjobb pillanat arra, hogy az organikus gazdálkodás előnyeiről beszéljünk”
– nyilatkozta Louisa Pharoah, az organikus termékek tanúsításával is foglalkozó Soil Association civil szervezet munkatársa.