2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hűtőkisöprés, avagy variációk bundás kenyérre

Két egyszerű, de annál laktatóbb és finomabb ötlet, ha gyors, de meleg, sült ételre vágyunk. Ráadásul a maradékok felhasználására is remek alkalom, így kevesebb élelmiszer végzi a szemetesben!

Bundáskenyér-szendvics

Fotó: Dobó Csaba

Hozzávalók:

  • Hat szelet kenyér (3 főre)
    3 tojás
  • Kolbász
  • Húsos szalonna
  • Lila hagyma
  • Sajt
  • Görög joghurt
  • Majonéz (választható)
  • Csipet só

Elkészítés:

A bundás kenyértől csak annyiban különbözik, hogy szendvicset készítünk, és a három tojást egy kis joghurttal felverjük. A szendvicseket alaposan és óvatosan megfürdetjük a tojásban, majd közepes lángon mindkét oldalát jól átsütjük.

Töltött bundás kenyér

Fotó: Dobó Csaba

Hozzávalók:

  • Ahány éhes száj, annyi egész szelet kenyér
  • A mennyiségtől függően 1-3 db tojás
  • Kolbász
  • Sajt
  • Görög joghurt
  • Csipet só

Elkészítés:

A kenyerek belét kiveszem és egy keverőtálba rakom, amibe beleütöm a tojást, a kolbászt beleaprítom, villával szétnyomogatom, a sajtot belereszelem és beleteszem a görög joghurtot is (1-2 evőkanál). Az egész egyveleget addig keverem, nyomogatom a villával, míg krémes massza nem lesz belőle. A kibelezett kenyerek héját a serpenyőn kissé átsütöm, majd olajat teszek a serpenyőbe, a kenyérkeretet visszahelyezem és a masszát beleteszem, elkenegetem. Közepes lángon elég neki 2 perc, majd alányúlok óvatosan és megfordítom. Én úgy szeretem, ha barnára sült, de lehet krémesebbre is hagyni, ízlés dolga.

Neked ajánljuk
Ausztráliában magasodik a világ legzöldebb lakótornya Egy tini felfedezése segíthet a koronavírus elleni harcban (videóval) Így készül a házi légfrissítő gél Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.24.hu
Vissza
Hírfolyam