2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nyirkos őszi erdő gombahatározóért kiált

Az Erdők-mezők gombái című kötetben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk.

Valamennyi, étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is.

A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges jellemzőiket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatja be.

A könyv belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését. Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő, a határozás szempontjából legfontosabb tulajdonságokat vastag betűk emelik ki.

A szerzők a könyvet mindazoknak ajánlják, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez: valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos segédeszköze lehet.

Fotó: bookline.hu
  • Kiadó:
  • Terjedelem: 396 oldal
  • ISBN: 9789632786308
Neked ajánljuk
Ben Hoare: A természet ezer arca A fenntarthatóság jegyében visszavásárolja a használt gyerekbútorokat az IKEA Mi legyen egy nap a tányérodon A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: bookline.hu
Vissza
Hírfolyam