2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb húspótló termékkel rukkolt elő a Beyond Meat

A Beyond Meat vállalat bejelentette új növényalapú, darált sertéshúst helyettesítő termékét, a Beyond Porkot, melynek forgalmazását Kínában kezdi el.

Kína a világ legnagyobb sertéshúsfogyasztó országa, és egyre inkább középpontba helyezi az élelmiszer-biztonságot azóta, hogy koronavírust fedeztek fel a nemzetközi vállalatok exportált húskészítményein – írja a magyarmezogazdasag.hu.

A Beyond Meat szóvivője júniusban elmondta, hogy a növényalapú „húspogácsáknak” is elkezdődhet a kiskereskedelmi forgalmazása, amelyeket az Alibaba Group Holding Ltd’s Freshippo piacán keresztül forgalmaznak Kínában.

Fotó: Beyond Meat

A Beyond Meat nagyjából egy éve kezdte forgalmazni a termékeit, azóta pedig több mint 60 százalékát foglalja el a húspótló készítmények piacának. Ez idő alatt az egyik legnagyobb beszállítójává vált azoknak a gyorsétterem-láncoknak, melyek vegetáriánus termékeket kínálnak.

Konkurenciája, az Impossible Foods októberben bejelentette a növényi alapanyagú marhahúst helyettesítő burgerét, melyet a jövőben élelmiszerboltokban árusítanak majd Hongkongban és Szingapúrban, de jelenleg még a kínai szervek jóváhagyását várják a termékkel kapcsolatban.

A bejelentett termék eleinte öt népszerű étteremben lesz elérhető Sanghajban. 

Neked ajánljuk
Mi a különbség szükséglet és igény, jólét és jóllét között? (videó) Így készíthetünk otthon herbamézet Mekkora rizikóval járnak a mindennapi használati tárgyaink? A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban Nyugtató erdei hangok (videó)
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam