2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tejfogyasztás áldásos hatásai

A tej napjainkban igen komoly támadások kereszttüzében áll, vannak olyan cikkek, amelyek már arról írnak, hogy senkinek nem lenne szabad tejet innia. Ettől függetlenül a tejet évezredek óta fogyasztjuk.

A leggyakoribb változata a tehéntej és a kecsketej. Ha valaki abban akar döntést hozni, hogy vajon hasznos-e a tejfogyasztás számára, érdemes tájékozódnia.

A napmintnap.com pár olyan érvet gyűjtött össze, amelyek bizonyítottak a tej jótékony hatásaira vonatkozóan.

1) Tele van tápanyagokkal. Van benne kalcium, D-vitamin, riboflavin, B12-vitamin, cink, A-vitamin és magnézium is – vagyis alig lehet olyan anyagot mondani, amit ne tudna pótolni a testünkben.

2) Van benne bőven protein, egy csészében 8 gramm, amely létfontosságú a szervezetünk számára, hiszen ez segíti a növekedésünket, a sejtek javítását, és az immunrendszer szabályozását.

Fotó: Shutterstock

3) Teljes értékű fehérje van a tejben, benne az összes olyan létfontosságú aminosavval, amely szervezetünk optimális működését teszi lehetővé.

4) Rendkívül hatékony a csontok egészségének megőrzésében is, főleg a fentebb említett tápanyagoknak köszönhetően. A rendszeres tejfogyasztás csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát.

5.) Mérsékli az elhízás kockázatát is, gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Összességében tehát a tejnek biztosan vannak pozitív hatásai, de persze mindenki saját maga mérlegelje, hogy beépíti-e az étrendjébe.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: napmintnap.com
Vissza
Hírfolyam