2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Konyhai hulladékokból receptkönyv (letölthető)

Az angol nyelvű könyv arra szeretne rávilágítani, milyen kiaknázatlan lehetőségek rejtőznek például a banánhéjban, a retek zöldjében, vagy akár a kidobásra szánt csirkecsontokban is, és ezekből még mennyi mindent lehet kihozni.

Az IKEA észak-amerikai séfek közreműködésével készült online szakácskönyve ötven receptjének alapanyagai azok a konyhai hulladékok, amelyeket egyébként már kidobnánk.

Az ötven recept között a desszertektől kezdve a főételig szinte minden típusú fogás megtalálható. A receptgyűjteményben olyan alapanyagokat is felhasználnak, mint az

  • almamag,
  • a répából, retekből vagy fehérrépából kinövő levelek,
  • a banánhéj,
  • vagy azok a zöld hulladékok, amelyek emberi fogyasztásra már nem alkalmasak.
Fotó: ikea.com

Olvashatunk ezek komposztálásáról is, de arra is kapunk hasznos tanácsokat

  • hogyan termesszünk a levágott zöldségvégekből új növényt,
  • hogyan használható a tojáshéj mint vízkőoldó, valamint
  • hogyan készítsünk uborkamaradékból rovarriasztót.

A 111 oldalas, angol nyelvű Scrapsbook ingyenesen letölthető.

Neked ajánljuk
A tengeri termékek csaknem 40 százalékán hamis a megnevezés Megint visszaesett a magyar termékek aránya a kereskedelmi láncok üzleteiben Új korszak kezdődhet Magyarországon a mezőgazdasági hulladék újrahasznosításában Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: turizmusonline.hu
Vissza
Hírfolyam