2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentősen olcsóbb lehet a laborhús előállítása

A laborban nőtt marhahús már létezik, csak egyelőre iszonyú drága. Egy holland cég most közelebb került ahhoz, hogy ez megváltozzon.

A Mosa Meat nevű holland startup 2013 óta fejleszti a laboratóriumban növesztett marhahús előállításának folyamatát. A maastrichti cégnél már

50 elszánt kutató dolgozik azon, hogy a valódi marhahúsból készült hamburger a nagyüzemi állattenyésztés környezetkárosító működése és az állatoknak okozott szenvedés nélkül is az életünk része lehessen.

Fotó: Mosa Meat

A cég egyik részlege, az állati zsiradék in vitro előállításért felelős Fat Team komoly áttörésről számolt be a napokban. Sikerült a laborban, biológiai úton termelt-növesztett állati zsiradék tápközegének költségét a hatvanötöd részére csökkenteni – számolt be róla a raketa.hu honlap.

A tápkeverék, amelyben a zsír termelődik, állati eredetű anyagoktól mentes, maga a zsiradék pedig tökéletesen alkalmas a hagyományos, erkölcsi és környezeti aggályokat egyaránt felvető módon előállított termék kiváltására.

A Mosa Meat technológiájában a marhahús egy gondosan kiválasztott állat mindössze 3 mm átmérőjű kis izommintájának növesztésével készül. Az ember is jóllakik, a tehén is megmarad.

Neked ajánljuk
Rovarlárvákból gyártott étel oldhatja meg az élelmezés gondját Nagyanyáink módszerével készült adalékmentes ételek Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam