2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még most sem késő veteményezni

A saját magunk által termesztett zöldség amellett, hogy finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható, környezetbarátabb megoldás is, hiszen csak pár méternyit kell „utaznia” az asztalunkig. A nyár közepe a másodvetés ideje, Megyeri Szabolcs a 24.hu-n olvasható cikkében ehhez ad tippeket.  

A most elvetett répát nyár végén szüretelhetjük Fotó: Pixabay

A cikk szerint a tavaszi vetésű zöldségfélék leszüretelése után a kertészeknek dönteniük kell, hogy hogyan hasznosítják a veteményeskertet. Az egyik, ha a terület gondos újratrágyázása, előkészítése után ismét haszonnövényeket vet el mag vagy palánta formájában, uborka, zöldbab, póréhagyma, vöröskáposzta, karalábé, karfiol és sárgarépa, bimbóskel ültetésével például még most is érdemes próbálkozni. Ezek nyár vagy ősz végén ismét szüretelhetők lesznek. 

Aki pedig majd csak jövő tavasszal szeretne újra zöldségeket nevelni, az hasznosíthatja például a területet egynyári virágágyásként: a már virágos palánták alá érdemes geotextilt fektetni, így a gyomokkal sem kell bajlódni az év hátralévő részében. Jó megoldás lehet a vadvirág-magkeverék kiszórása, de az is, ha geotextillel, kövekkel, mulccsal és néhány cserepes pozsgással ideiglenes sziklakertet hozunk létre. 

Neked ajánljuk
A tundra gyermekei – A nomádok mindennapjai (dokumentumfilm) Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe Ezekben a hetekben a legaktívabbak a kullancsok Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam