2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műhúst gyártó cég különadót vetne ki a húsfogyasztásra

A Beyond Meat vezetője szerint a legtöbb vevőjük már most is a húsevők közül kerül ki, és hamarosan árban is megelőzik a húsipart.

Különadót vetne ki a húsiparra a Beyond Meat, a növényi eredetű összetevőkből húshelyettesítő termékeket gyártó amerikai cég vezetője – számol be róla a hvg.hu.

Ethan Brown ezt azokhoz az adókhoz hasonlóan képzeli el, amikkel egy-egy ipari tevékenység negatív társadalmi hatásait próbálják ellensúlyozni.

Brown állítása szerint a vevőik 93 százaléka húst is eszik, akik közül sokan azért döntenek úgy, hogy kevesebb állati eredetű terméket fogyasztanak, mert nem tetszik nekik, amit a nagyipari állattartás részleteiről vagy a húsipar klímára gyakorolt hatásairól hallanak. A cégvezető számításai szerint a termékeik hamarosan olcsóbbak lesznek a valódi húsnál.

Neked ajánljuk
Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval) Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval) Nagy lett a nézettsége a bölcs juhászról készült dokumentumfilmnek (videókkal) Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam