2021. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műhúst gyártó cég különadót vetne ki a húsfogyasztásra

A Beyond Meat vezetője szerint a legtöbb vevőjük már most is a húsevők közül kerül ki, és hamarosan árban is megelőzik a húsipart.

Különadót vetne ki a húsiparra a Beyond Meat, a növényi eredetű összetevőkből húshelyettesítő termékeket gyártó amerikai cég vezetője – számol be róla a hvg.hu.

Ethan Brown ezt azokhoz az adókhoz hasonlóan képzeli el, amikkel egy-egy ipari tevékenység negatív társadalmi hatásait próbálják ellensúlyozni.

Brown állítása szerint a vevőik 93 százaléka húst is eszik, akik közül sokan azért döntenek úgy, hogy kevesebb állati eredetű terméket fogyasztanak, mert nem tetszik nekik, amit a nagyipari állattartás részleteiről vagy a húsipar klímára gyakorolt hatásairól hallanak. A cégvezető számításai szerint a termékeik hamarosan olcsóbbak lesznek a valódi húsnál.

Neked ajánljuk
Kampány indult a vadhúsfogyasztás ösztönzésére Kampány indult a vadhúsfogyasztás ösztönzésére A puszta világa – 1960-ban (dokumentumfilm) Fizessenek többet a városi terepjárósok, mondja egy német polgármester Új akciótervvel küzd a műanyagszennyezés ellen Kína
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam