2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vásárlással szavazzunk az ökotermékekre (videóval)

Online kampányt indított az ökocímke fontosságáról az Agrárminisztérium. A közösségi médiában egy kisfilm segítségével kaphatnak információt a fogyasztók az ökocímke lényegéről és szerepéről, ezzel is segítve a vásárlók környezettudatos döntését.

László Tibor Zoltán, a környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondása szerint az ökocímke egy olyan könnyen felismerhető jelölés vagy logó, amely igazolja az adott termék környezetbarát tulajdonságait az előállítástól kezdve egészen a termék hulladékká válásáig.

Szigorú környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük az ökocímkével ellátott termékeknek, jelesül az újrahasznosíthatóság vagy éppen a csökkentett energia- és vízfelhasználás terén.

Ezek biztosítják, hogy az előállításuk kisebb környezetszennyezéssel jár, valamint használatukkal a fogyasztó hozzájárul a káros környezeti hatások csökkentéséhez.

A hazai boltok polcain is számos olyan termékkel találkozhatunk, amelyeken szerepelnek ezek a jelölések.

Fotó: szabadfold.hu

Egyre többen tartják fontosnak a fenntartható fogyasztást, és vásárolnak környezetbarát terméket. Eddig 83 593 termék és szolgáltatás kapott engedélyt a közösségi ökocímke használatára. Az ezzel a jelzéssel ellátott termékek száma jóval magasabb, ha az egyes országok saját rendszerében minősített ökocímkés termékek és szolgáltatások számát is figyelembe vesszük.

A kormány az EU-ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék védjegy népszerűsítésére idén is meghirdette a Keresd a jelet! elnevezésű versenyt középiskolás diákok számára.

A megmérettetésen egyebek mellett kvízkérdésekben és izgalmas kreatív feladatokban mérhetik össze tudásukat a csapatok.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A vasúti és a távolsági buszos közlekedés idén nyáron komolyan versenybe száll az autózással Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: szabadfold.hu
Vissza
Hírfolyam