2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csalán az étkezőasztalon?

Sokan fogyasztanak csalánteát egészségük megőrzése, javítása érdekében (kiváló méregtelenítő, és segít például reumatikus megbetegedések esetén), ez a különleges növény azonban nem csupán bögrében, leforrázva kerülhet az asztalra. Készülhet belőle leves, főzelék vagy akár pesztó is. 

Arra azonban nagyon figyeljünk, hogy mielőtt bármilyen módon csalánt fogyasztanánk, győződjünk meg arról, hogy biztosan azt szedtünk-e. Mindig csak teljesen tiszta és egészséges példányok kerüljenek az asztalra. Ételkészítéshez érdemes tavasszal gyűjteni, főleg a növény friss, zsenge hajtásait.

Fotó: Pixabay/Alexandra_Koch
Neked ajánljuk
Barátod, a pitypang – Levél az emberekhez Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül Környezetszennyezés = elhízás? A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Új óriásszalamandra-fajra bukkantak Kínában (videóval)
Tovább a forrásra: morzsafarm.hu
Vissza
Hírfolyam