2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak finom, egészséges is az ecetes torma (videóval)

A húsvéti sonka mellől nem hiányozhat a torma, de salátákat és köreteket is képes feldobni. Érdemes lenne gyakrabban fogyasztanunk, hiszen nem véletlenül tartják az életerő jelképének. A legjobb, ha magunk készítjük el – mindenféle adalékanyagok nélkül – házilag.

Húsvétkor leggyakrabban a boltban vásárolt ecetes tormát fogyasztjuk, amely roppant jól illik a főtt sonkához, a csülökhöz és a tojáshoz.

A csípőst növényt már Hippokratész is elismerte, betegei számára a torma fogyasztását gyógyszerként írta elő. 

Jól tesszük, ha gyakran fogyasztjuk, mivel számos egészségmegőrző tulajdonsága van. A torma A-, B-, C-, E-vitamint tartalmaz, valamint jódot, kalciumot és mangánt.

Fotó: Getty Images

Legjellegzetesebb tulajdonságát, az orrfacsaróan erős ízét és illatát a mustárolaj adja, amely a létező egyik legerősebb természetes antibiotikum.

A torma így az egyik legjobb antibakteriális hatású növény, ráadásul serkentőleg hat az emésztésre is.

Sok fogyókúrázó állítja, hogy a torma igen erős vizelethajtó hatása miatt centikben érhető eredményeket tudtak felmutatni a növénynek köszönhetően.

A konyhában amúgy remekül variálható étel, fontos azonban, hogy mindig frissen fogyasszuk, mert így lesz a legfinomabb. Mindig csak annyit reszeljünk le belőle, amennyit el is fogyasztunk. Igaz, a torma reszelését – úgy, mint a hagymánál – nem ússzuk meg könnyek nélkül, de megéri az áldozatot.

Aki mégis a bolti ecetes torma mellett dönt, az igyekezzen olyat választani, amely nem tobzódik a mesterséges adalékanyagokban.

A húsvéti ételeken túl a torma remekül illik a füstölt csülök mellé, a főtt és párolt marhához és disznóhoz, illetve a virsli vagy a debreceni kolbász mellé.

Neked ajánljuk
Miért jó gombát fogyasztani? Miért jó gombát fogyasztani? Így pakolj a hűtődbe! A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: vajling.hu
Vissza
Hírfolyam