2021. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás
Ökokalkulátor 

Appok, melyek nem hiányozhatnak egy villanyautós okostelefonjáról

Van miből választaniuk azoknak, akik kifejezetten elektromos autósok számára kifejlesztett applikációt keresnek – nem csoda, hogy sokan nehezen igazodnak el az alkalmazások tengerében. A villanyautosok.hu hiánypótló videót készített a témában. 

Ökokalkulátor 

Egyszerűen kiszámolhatja, hogy mekkora az ökolábnyoma

Hány bolygóra lenne szükségünk a jelenlegi életmódunk fenntartásához?Mennyiben járulunk hozzá életmódunkkal a Föld éghajlatának változásához? Sok más mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az ökolábnyom-kalkulátor segítségével. 

okokalk.mnb.hu
Ökokalkulátor 

Napelemtérképet fejleszt a Google és a Total

A Total és a Google Cloud összeadták tudásuk legjavát, hogy közösen fejlesszenek egy napelemtérképet annak érdekében, hogy felgyorsítsák a napelemek telepítését. A Solar Mappernek köszönhetően a magánszemélyek pontos és gyors becslést kaphatnak a házukban rejlő napenergia-potenciálról. 

Ökokalkulátor 

Jelentős drágulás nélkül zöldül az egyik legnépszerűbb építőanyag

Az építőipari cégek is igyekeznek csökkenteni a tevékenységük nyomán történő üvegházhatásúgáz-kibocsátást.

Ökokalkulátor 

Magyar applikáció a villanyautósokért

A  villanyautósok számára az utazástervezés több nehézséget rejt magában, mint egy hagyományos autó sofőrjének. Erre a problémára nyújt hatékony és hiánypótló megoldást az ingyen letölthető, magyar fejlesztésű Volteum applikáció.

Ökokalkulátor 

Ültessük át Budapest fáit a mobilunkra! Itt a BP Fatár applikáció

Elkészült a főváros ingyenesen letölthető nyilvános fa- és parkkataszter-mobilapplikációja, a BP Fatár. Az alkalmazás térképes felülettel segíti az eligazodást, az ismeretterjesztést és a tudatos parkhasználatot a Főkert fenntartásában lévő zöldterületeken.

Ökokalkulátor 

Hétfőig még Ön is kitöltheti a klímakonzultációs kérdőívet

Magyarország kormánya november 18-án online konzultációt indított a klímavédelem ügyében.

Ökokalkulátor 

Applikáció a városi emissziócsökkentés szolgálatában

Finnországban olyan applikációt hívtak életre, amely a felhasználók által választott közlekedési módok ökológiai lábnyomát méri. A mobilalkalmazás játék is egyben: a jól teljesítő userek virtuális krediteket szerezhetnek, melyeket aztán fenntartható szolgáltatásokra tudnak beváltani. 

Ökokalkulátor 

Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja

Töltse le a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmazást, hogy az elsők között értesülhessen a Világtalálkozó programjáról, a kulturális programokról. Az applikáció használói push üzeneteken keresztül értesülhetnek a legfontosabb tudnivalókról.

Ökokalkulátor 

Egyszerűbb lesz a villanyautó-töltés a Nissan Charge applikációjával

A Nissan a Plugsurfinggel együttműködve kifejlesztette a Nissan Charge alkalmazást, amely több mint 100 000 európai töltőpont egyszerűbb megtalálását, azokhoz útvonaltervezést, valamint a töltés elindítását teszi lehetővé a felhasználók számára.

Ökokalkulátor 

Kíváncsi vagy, mennyit fog melegedni a te városod?

A BBC interaktív térképének segítségével megnézhetjük, milyen hőmérsékleti kilátásokra számíthat a lakosság a bolygó különböző pontjain 2100-ban. A 2019-es volt az eddigi legmelegebb nyár, és ennél csak forróbb nyarakra számíthatunk, de vajon Magyarország városaiban hány fokot mérhetünk majd 80 év múlva?

Ökokalkulátor 

Nem kell kidobni! Elindult az első online adomány-ételáruház

Elindult a világ első online adomány-ételáruháza, melynek segítségével a felhasználók feltölthetik felesleges ételeiket, és az erre rászorulók megrendelhetik azokat. A Foodoverflow applikáció három magyar gimnazista ötlete.

Ökokalkulátor 

Ez a magyar app komoly segítség lehet a villámárvizek elleni védekezésben

Villámárvizek elleni védekezést segítő okostelefon-alkalmazást fejlesztett ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a Technokrats Kft. közreműködésével. Az applikáció egyelőre 106 település csatornahálózatának adatait tartalmazza. 

Ökokalkulátor 

Hamarosan percre pontosan nyomon követhetjük az erőművek szennyezésének mértékét

A WattTime nevű nonprofit szervezet hamarosan műholdas adatok alapján, mesterséges intelligencia segítségével teszi közzé valós időben a világ összes erőművének légszennyezési adatait.  

Ökokalkulátor 

Csökkentené a szénlábnyomát? Ideje törölni a felesleges e-maileket!

Nem csak a sok fűtés és a rendszeres autóhasználat miatt lehet valakinek magas a szénlábnyoma: egyebek mellett az internetezési szokásunk is jelentősen hozzájárulhat a károsanyag-kibocsátásunk mértékéhez. A Cleanfox applikációjának segítségével viszont ezt a faktort részben ki lehet iktatni.

Ökokalkulátor 

Most 5 perc alatt megtudhatja, mekkora az ökológiai lábnyoma

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata oldalán néhány kérdés megválaszolásával könnyedén megtudhatjuk, hogy mekkora az ökológiai lábnyomunk. Az applikáció kitöltése után egy rövid értékelést találunk, amely nemcsak a saját eredményünket, de az országos átlagot is elénk tárja. 

kothalo.hu
Ökokalkulátor 

A villanyautósoknak segít a Google Maps új funkciója

A Google legújabb fejlesztésével kifejezetten a villanyautósoknak szeretne segíteni. A keresőóriás ugyanis egy olyan új funkcióval bővítette térképét, melynek köszönhetően valós időben lehet ellenőrizni az elektromos töltőpontok foglaltságát. 

Ökokalkulátor 

Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában

A mai fiatalokat sokkal könnyebben lehet online elérni – ezt ismerte fel az Alipay, Kína egyik legnépszerűbb mobil- és online fizetési platformja is, amely egy alkalmazáson belüli játékkal igyekszik segíteni felhasználóit a környezetbarát szokások elsajátításában. 

Ökokalkulátor 

Melyik a legzöldebb autó?

Az elektromos autók sikere egyebek mellett annak is köszönhető, hogy a világ több országa is komolyan elkezdett foglalkozni a károsanyag-kibocsátás csökkentésével. A villanyjárgányoknál azonban nemcsak a dizájn, hanem az emisszió mértéke is fontos.

Ökokalkulátor 

Hamarosan mobilról is feltölthetjük a villanyautónkat

Az NKM TöltőPont Mobiliti applikációja eddig a töltőpontok megtalálásában segítette a villanyautósokat. Az alkalmazás azonban hamarosan új funkciójával bővül, melynek köszönhetően már mobilról is el lehet indítani a villanytankolást.