2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás
Ökokalkulátor 

Töltsd le, töltsd fel! Hiánypótló app villanyautósoknak

Magyar fiataloknak köszönhetően most már a hazai villanyautósoknak sem okoz fejtörést a tankolás. A TöltőPont elnevezésű alkalmazás segítségével ugyanis pillanatok alatt megtudhatjuk, hogy hol találjuk a hozzánk legközelebbi nyilvános „áramkutat”.

Ökokalkulátor 

Életmentő applikáció

A Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Viterbi Mérnöki Iskola Számítástudományi Tanszékének diákjai elhatározták: mindent megtesznek azért, hogy a meleg miatt senki ne haljon meg a kaliforniai földeken. Elhatározásukat tett követte, és  életmentő appot fejlesztettek. 

Ökokalkulátor 

Zöldkvíz a hulladékcsökkentésről

A hulladékcsökkentésnek rengeteg lehetséges módja van, melyet szűkebb és tágabb környezetünkben pár egyszerű praktika segítségével könnyen megvalósíthatunk. Ezzel nemcsak az ökológiai lábnyomunkat csökkentjük, de a tisztább, szebb és tudatosabb élettér kialakításához is hozzájárulunk. A humusz.hu kvízéből tájékozódhatunk, hogy mennyire vagyunk jó hulladékcsökkentők, egyúttal praktikus, egyszerű és könnyen megvalósítható újrahasznosítási ötletekről is információt kaphatunk.

Humusz.hu
Ökokalkulátor 

Mennyi vizet használunk egy nap?

Azt hinnénk, hogy az emberiség napi vízfelhasználását nagyrészt a fürdésre, főzésre, ivásra használt mennyiség teszi ki. Pedig elektromos eszközeink működése, egy kiló hús előállítása vagy egy műanyag doboz gyártása is rengeteg, sokszor feleslegesen elpocsékolt víz felhasználását jelenti. 

Ökokalkulátor 

Középpontban a környezetvédelem

Sokszor bele sem gondolunk, hogy mikrokörnyezetünkben mennyi káros, vagy hasznos dolgot teszünk, amivel befolyásoljuk ökológiai lábnyomunk nagyságát.  A hazai termékek vásárlásával, az izzók takarékosra cserélésével, vagy a megfelelő hőszigeteléssel máris tettünk egy lépést a környezetbarát otthon kialakításhoz. A kamaszpanasz.hu tesztjéből kiderül, hogy mennyire vagyunk tudatosak ebben a témában, és a teszt kitöltése után hasznos tanácsokkal is szolgál az oldal.

Kamaszpanasz.hu
Ökokalkulátor 

Mennyire megrázó a fogyasztása?

Van 5 perce? Körülbelül ennyi időre van szükség ahhoz, hogy fény derüljön arra, mennyire megrázó az energiafogyasztása. A Nemzeti Közművek oldalán található kalkulátor segítségével górcső alá veheti háztartási elektromos eszközeit: a teszt kitöltésével ugyanis nemcsak a villanyszámlája körüli anomáliákat oszlathatja el, de azt is megtudhatja, hogy havonta mennyi a szén-dioxid-kibocsátása. Vigyázat! Az eredmény lehet, hogy nem fogja felvillanyozni.

Nemzeti Közművek
Ökokalkulátor 

Ön mennyire plasztik?

Ingyenes, szórakoztató és fontos: a My Little Plastic Footprint egy olyan applikáció, amellyel nemcsak a saját műanyag-lábnyomát számolhatja ki, de a mindennapok során is segít környezettudatosabb életet élni. Az okostelefonra letölthető alkalmazás személyre szabott tanácsokkal, kreatív ötletekkel és játékos feladatokkal hívja fel a figyelmünket arra, hogy mi magunk mennyit tehetünk a Földünkért.

Ökokalkulátor 

Ön milyen ökoturista?

Ön milyen ökoturista lenne? Töltse ki a tesztet, és megtudja! A zöld vagy ökoturisták, olyan környezettudatos kirándulók, akik szívesen utaznak távol a város zajától, hogy felfedezzék és óvják a természet csodáit. Odafigyelnek a megfelelő szálláshely, utazási eszköz, kiránduló útvonal kiválasztására, és a természet felfedezése közben fokozottan figyelnek környezetükre.

Zold.itthon.hu
Ökokalkulátor 

Önnek mekkora az ökológiai lábnyoma?

Van 5 perce? Néhány egyszerű kérdés megválaszolásával most megtudhatja, hogy mekkora az ökológiai lábnyoma. A WWF oldalán található kalkulátor segítségével fény derülhet arra, hogy a mindennapok során milyen mértékben károsítja a Földet. A teszt egyebek mellett a táplálkozását, az otthonát, az utazási szokásait, valamint az életmódját is górcső alá veszi.

wwf.hu