2018. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Töltsd le, töltsd fel! Hiánypótló app villanyautósoknak

Magyar fiataloknak köszönhetően most már a hazai villanyautósoknak sem okoz fejtörést a tankolás. A TöltőPont elnevezésű alkalmazás segítségével ugyanis pillanatok alatt megtudhatjuk, hogy hol találjuk a hozzánk legközelebbi nyilvános „áramkutat”.

A TöltőPont célja, hogy a lehető legegyszerűbb és legjobban használható eszköz legyen a nyilvános elektromosautó-töltőpontok megkereséséhez. Az applikáció készítői igyekeztek összegyúrni saját elképzeléseiket a már elérhető hasonló külföldi applikációk legjobb tulajdonságaival, és mögé tettek egy olyan adatbázist, amely az összes nyilvánosan használható elektromosautó-töltő kézzel pontosított adatait tartalmazza.

Az alkalmazás elsődleges képernyőjén egy Google térképen látható az aktuális pozíciónk és környéke. A zöld keretes sárga cseppek a villámtöltőket jelölik, míg a sárga keretes zöld cseppek a normál AC-töltőket mutatják. A töltő legfontosabb adatai (helyszín neve, pontos cím, elérhető csatlakozók típusa és a töltő távolsága a jelenlegi pozíciónktól) a cseppre kattintva érhetők el. A további információkhoz a fehér hátterű buborékra kattintva lehet eljutni.

A TöltőPont alkalmazással pillanatok alatt megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb eső töltőállomást Fotó: TöltőPont 

A megjelenő oldalon a töltőkről fotó, a csatlakozókról pontos leírás (teljesítményadatokkal), a töltés és a parkolás díjáról információ, a nyitvatartás és a használathoz szükséges leírás is megtalálható. Az igazán kellemes meglepetés, hogy mindez egy egyszerű, jól átlátható és jól használható felületen jelenik meg. A kiválasztott töltőhöz legegyszerűbben a Navigáció ikonra kattintva, majd a navigációs appot (pl. Waze) kiválasztva juthatunk el.

Mivel az applikáció a telefonra elmentett adatbázissal dolgozik, mind a térképes megjelenítés, mind pedig a keresés villámgyors. Nem kell várni az adatkapcsolatra a térkép tologatásánál vagy a keresőszöveg beírásakor, az eredmény azonnal látható. 

Tovább a forrásra: villanyautosok.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
250 gyors elektromos töltőállomást telepítenek hat országban - köztük Magyarországon 533 autómodell gyártását tiltotta be Kína A 15 perces villanyautó-villámtöltéssel már kibékülne? A Honda dolgozik rajta A belgák odavannak az elektromos autókért A BMW megtöri a csendet?