2020. február 29.,
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudja Ön, mit kell tennie katasztrófahelyzetben?

Az olvadás növeli az áradások vagy árvizek veszélyét – vajon mennyire vagyunk felkészültek egy ilyen helyzetre? Tudjuk, mit kell tennünk, ha veszély- vagy katasztrófahelyzetbe kerülünk? A Magyar Vöröskereszt felmérésének kitöltésével bárki kipróbálhatja, hogy mennyire lenne képes helytállni egy kiélezett helyzetben.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a hazai lakosság egy része nem igazán tudja, hogy árvíznél mit kell vagy kellene tennie. Nem tudjuk, mit érdemes magunkhoz venni, ha netán el kell hagynunk az otthonunkat, és azzal sem vagyunk tisztában, hogy mivel és hogyan segítsünk a bajbajutottaknak, milyen adományokra van szüksége a rászorulóknak – derül ki a Magyar Vöröskereszt hirado.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményéből.

A Magyar Vöröskereszt szakemberei által kidolgozott felmérés a hazai lakosság felkészültségét szeretné megvizsgálni és egyúttal ráirányítani a figyelmet ennek fontosságára.

Vajon mennyire vagyunk felkészülve egy ilyen helyzetre?  Fotó: Pixabay

A kérdések megválaszolásával azonban nem ér véget a felkészítés, a humanitárius szervezet további lehetőséget kínál az ismeretszerzésre és az önkéntességre is. Célja mindezzel egyrészről, hogy felkészítse a lakosságot az árvízre vagy akár egy komolyabb katasztrófahelyzetre, másrészről pedig bízik benne, hogy még több önkéntes csatlakozik majd hozzájuk.

  • A Magyar Vöröskereszt nagy felkészültségi felmérése ide kattintva érhető el, és április 11-ig tölthető ki.
Neked ajánljuk
Dübörögnek a cselekvésre tüzelő ütemek Biztató eredményeket hozott a drogériákat cselekvésre buzdító petíció Fogyasszunk belőle minden nap egy pohárral, a szívünk meghálálja Így nézne ki a jövő villanyautója? Elképesztő ötletpályázatot hirdetett Helsinki
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam