2021. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kapcsolódjon a természethez! Íme egy app, amely megmondja, milyen élőlényt kapott lencsevégre

Sokunkkal előfordult már, hogy olyan élőlénnyel találkoztunk, amelyet nem ismerünk. A kíváncsiságunk ilyenkor persze nem hagy nyugodni, s lázas kutatásba kezdünk, hogy rájöjjünk, mit láttunk. Az iNaturalist ingyenes mobilapplikációnak köszönhetően azonban már pillanatok alatt megtudhatjuk a választ. 

Az erdőben barangolva, sőt olykor a saját kertünkben is találkozhatunk olyan növénnyel vagy állattal, amelyet azelőtt még képről sem láttunk. A kíváncsi megfigyelőnek ilyenkor sokat segíthet az iNaturalist: csak lencsevégre kell kapnunk az ismeretlen élőlényt, s az alkalmazás néhány másodpercen belül megmondja, hogy mi szerepel a fényképen. 

Az iNaturalsit másik óriási előnye a közösségben rejlik: az alkalmazás több mint 800 000 felhasználójával is bármikor kapcsolatba léphetünk, s akár a világ másik felén élő természetrajongóval is kellemes eszmecseréket folytathatunk. 

„Teljesen mindegy, hogy hol vagyunk éppen, az iNaturalist összehozza az embereket – legyen szó tudósokról vagy olyanokról, akiknek szenvedélyük a természetjárás. Ez az applikáció nemcsak a természethez, de a természetrajongókhoz is közelebb visz” – mondja Carlos G. Velazco Macias mexikói biológus. 

Neked ajánljuk
Mérföldkő az akadálymentes közlekedésben: virtuális jeltolmácson dolgozik a Wiener Linien Galaktikus geográfia a Csillagok háborúja mintájára (letölthető könyv) Az arckrémek után a zöldként hirdetett hajápolókat veszi górcső alá a hatóság Kék Bolygó Podcast: 9 G-vel repülünk Tarjánban is ültettek fákat a településfásítási programon belül
Tovább a forrásra: inaturalist.org
Vissza
Hírfolyam