2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bioboltok a tenyeredben

A Gasztrohősök már sokszor siettek a segítségünkre; megtudhattuk kampányaikból, hogy mi a baj a pálmaolajjal, hány év alatt bomlik le egy szívószál, és rendszerint informálnak a szezonális zöldségekről, gyümölcsökről. Ezúttal pedig egy olyan applikációval készültek, amely a fenntartható élelmiszerek lelőhelyeit mutatja be. 

„Mobilapplikációnkkal a fenntartható élelmiszereket fogyasztók vásárlását szeretnénk megkönnyíteni. Az Apple Store-ból és Google Play Áruházból ingyenesen ​letölthető appban egész Magyarországra kiterjedően megtalálhatók a fenntartható élelmiszer-lelőhelyek és az alapítvány által minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek is. Az alapanyagokat listázó menüpontban pedig a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve ezek vitamin- és ásványianyag-tartalmát is láthatja a felhasználó, így vásárlás közben is adunk egy kis segítséget a szezonalitást illetően” – mondta el Szabó Eszter, az alapítvány projektmenedzsere.

A készítők azokat a helyeket minősítették fenntartható élelmiszert árusító helyeknek, ahol például a helyi, szezonális vagy minősített környezetbarát/bio élelmiszerek kaphatók.

Az alkalmazást bárki letöltheti Fotó: Gasztrohős

A helyekre hat kategóriában kereshetünk rá: helyi piacok, biopiacok, nagyrészt fenntartható élelmiszereket árusító boltok (bioboltok, helyi termékeket árusító boltok), közösségi kertek, Fenntartható Vendéglátóhelyek, közösségi mezőgazdálkodás, bevásárló közösségek és azok átvevőpontjai. 

Mostantól tehát még könnyebb dolgunk lesz a zöld helyek felkutatásával, hiszen egy appban megtalálható lesz mind. Ezek után legyen mindenki Felelős Gasztrohős!

  • Az applikációt itt lehet letölteni.
Neked ajánljuk
Használják az ügyfelek a GRÁNIT Bank Öko Kalkulátorát Hasznos funkciókkal gazdagodott a BudapestGO Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam