2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bioboltok a tenyeredben

A Gasztrohősök már sokszor siettek a segítségünkre; megtudhattuk kampányaikból, hogy mi a baj a pálmaolajjal, hány év alatt bomlik le egy szívószál, és rendszerint informálnak a szezonális zöldségekről, gyümölcsökről. Ezúttal pedig egy olyan applikációval készültek, amely a fenntartható élelmiszerek lelőhelyeit mutatja be. 

„Mobilapplikációnkkal a fenntartható élelmiszereket fogyasztók vásárlását szeretnénk megkönnyíteni. Az Apple Store-ból és Google Play Áruházból ingyenesen ​letölthető appban egész Magyarországra kiterjedően megtalálhatók a fenntartható élelmiszer-lelőhelyek és az alapítvány által minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek is. Az alapanyagokat listázó menüpontban pedig a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve ezek vitamin- és ásványianyag-tartalmát is láthatja a felhasználó, így vásárlás közben is adunk egy kis segítséget a szezonalitást illetően” – mondta el Szabó Eszter, az alapítvány projektmenedzsere.

A készítők azokat a helyeket minősítették fenntartható élelmiszert árusító helyeknek, ahol például a helyi, szezonális vagy minősített környezetbarát/bio élelmiszerek kaphatók.

Az alkalmazást bárki letöltheti Fotó: Gasztrohős

A helyekre hat kategóriában kereshetünk rá: helyi piacok, biopiacok, nagyrészt fenntartható élelmiszereket árusító boltok (bioboltok, helyi termékeket árusító boltok), közösségi kertek, Fenntartható Vendéglátóhelyek, közösségi mezőgazdálkodás, bevásárló közösségek és azok átvevőpontjai. 

Mostantól tehát még könnyebb dolgunk lesz a zöld helyek felkutatásával, hiszen egy appban megtalálható lesz mind. Ezek után legyen mindenki Felelős Gasztrohős!

  • Az applikációt itt lehet letölteni.
Neked ajánljuk
Európa természetes élőhelyeinek 80 százaléka kedvezőtlen állapotban van Az IKEA felmérése alapján elméletben már jók vagyunk környezettudatosságból Napenergiával világító kerékpárút épül Esztergomnál Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam