2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ennek az appnak köszönhetően eddig 55 millió fát ültettek Kínában

A mai fiatalokat sokkal könnyebben lehet online elérni – ezt ismerte fel az Alipay, Kína egyik legnépszerűbb mobil- és online fizetési platformja is, amely egy alkalmazáson belüli játékkal igyekszik segíteni felhasználóit a környezetbarát szokások elsajátításában. 

A 2016-ban bemutatott Ant Forest program a felhasználók mindennapi tevékenységét nyomon követve, a környezetbarát megoldásokat, egyebek mellett az online fizetést vagy a környezetkímélő közlekedési eszközök használatát úgynevezett virtuális zöldenergiává konvertálja.

Tízezer lépés megtétele után a felhasználók például csaknem 200 gramm, míg internetes jegyvásárlás esetén nagyjából 10 gramm virtuális zöldenergiát kaphatnak.

Ezenfelül pontoznak még olyan környezettudatos döntéseket is, mint például ha valaki nem kér eldobható evőeszközt az interneten rendelt étel mellé. 

Az összegyűjtött virtuális zöldenergia pedig szintén környezetbarát célra használható fel: egy bizonyos mennyiség elérésekor a felhasználó nevében egy fát ültetnek el Kína sivatagos területein. A program közösségi médiaplatformként működik, így a felhasználóknak arra is lehetőségük van, hogy „energiát lopjanak” az ismerőseiktől. Ráadásul az Ant Forest rangsort készít, így a felhasználókat versenyzésre ösztönzi.

A cég adatai szerint 2018 végéig több mint 400 millió ember, vagyis a világ népességének öt százaléka csatlakozott a kezdeményezéshez, és

eddig több mint 55,5 millió fát ültettek a felhasználók pontgyűjtése nyomán

a Kína északnyugati részén fekvő Kanszu tartományban, az északon található Belső-Mongólia Autonóm Területen, illetve az ország egyéb sivatagos részein.

Egy, a CGTN-nek nyilatkozó 27 éves felhasználó elmondta: már tíz fát ültettek a nevében Belső-Mongóliában az elmúlt két évben, ami főként annak köszönhető, hogy mindennap gyalog közlekedik.

A több mint 700 millió aktív felhasználóval rendelkező Alipayt jelenleg a világon több mint 40 országban és régióban fogadják el, májustól pedig Magyarországon is elérhető lesz a hazánkba látogató kínai turisták számára.

  • Az alkalmazást itt lehet letölteni.
Neked ajánljuk
Energiahiány Kínában Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát Íme, a fenntartható laborkávé (videóval) A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Nemes célért rúgták a bőrt
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam