2020. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkentené a szénlábnyomát? Ideje törölni a felesleges e-maileket!

Nem csak a sok fűtés és a rendszeres autóhasználat miatt lehet valakinek magas a szénlábnyoma: egyebek mellett az internetezési szokásunk is jelentősen hozzájárulhat a károsanyag-kibocsátásunk mértékéhez. A Cleanfox applikációjának segítségével viszont ezt a faktort részben ki lehet iktatni.

Bármennyire is megdöbbentő, az internetezés sem egy környezetbarát dolog. A weboldalakat működtető szerverparkok általában nem megújuló energiával működnek, ráadásul olyan rejtett csapdák is lehetnek, mint azok a hírlevelek, amelyekre egyszer feliratkoztunk, de el is felejtettük őket. Ezek mind a küldő szerverparkját, mind a fogadó e-mailkliens szerverét terhelik.

Ezt a problémát oldja meg zseniálisan a Cleanfox nevű applikáció, amely a legnagyobb e-mailkliensekhez kapcsolódva (Gmail, Hotmail, Live, Outlook, Yahoo, MSN, s a többi) képes a már régen nem olvasott, vagy mindig spam mappába kerülő hírleveleket kiirtani, sőt

lehetőséget ad arra is, hogy mi válogassunk, melyik címről szeretnénk továbbra is szabályos időközönként e-maileket kapni. A Cleanfox a leiratkozást is megteszi helyettünk, nekünk nincs más dolgunk, mint válogatni.

Igencsak furcsa dolog megcsinálni ezt a nagytakarítást, legtöbbünknek ugyanis olyan hírlevelek pihennek a postaládájában, amelyekről már nem is tud, többévesek, vagy egyáltalán, már nem is aktívak. Ezek törlésével is környezettudatosabbak lehetünk, mert kevesebb e-mailt kell küldeni és fogadni, ha nem igényeljük őket.

A Cleanfox a nagytakarítás után azt is megmondja, hogy mennyi szén-dioxidtól szabadítottuk meg a levegőt azzal, hogy ezek a levelek nem jönnek többet hozzánk.

  • Az applikációt innen lehet letölteni.
Neked ajánljuk
Finnországban bójákkal mérnék a hajók károsanyag-kibocsátását Esélyt kap a maradék hungarocell – nehezen kezelhető hulladékból hasznos termék Modern kerékpárút épül Zamárdi és Balatonszárszó között Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak Mondj megálljt a szívószálnak (is)!
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam