2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hamarosan percre pontosan nyomon követhetjük az erőművek szennyezésének mértékét

A WattTime nevű nonprofit szervezet hamarosan műholdas adatok alapján, mesterséges intelligencia segítségével teszi közzé valós időben a világ összes erőművének légszennyezési adatait.  

Világszerte igyekeznek a megújuló energia felé fordulni, hogy kiváltsák a kevésbé gazdaságos, ráadásul a környezetre is káros erőműveket.

Hogy mennyire környezetszennyezők ezek az erőművek, azt hamarosan mindenki megtudhatja.

Hamarosan percre pontosan nyomon követhetjük az erőművek szennyezését Fotó: Wikimedia

WattTime ugyanis

a mesterséges intelligenciára építve olyan rendszert fejlesztett, amely a világ bármely erőműve esetében képes lesz megmondani, hogy mekkora a károsanyag-kibocsátása.

Az Übergizmo beszámolója szerint minderre műholdak segítségével lesz képes, valós időben követve a szennyezés mértékét – az adatokat pedig folyamatosan közzéteszik majd. A projektre a Google 1,7 millió dollárt, vagyis nagyjából 498 millió forintot adott támogatásként.

A műholdból származó adatokat egy algoritmus dolgozza majd fel. Figyelemmel kísérik a kibocsátott hő, a füst és a nitrogén-dioxid mértékét. A WattTime adatai azért is lesznek rendkívül fontosak, mert jelenleg meglehetősen gyenge lábakon áll az erőművek kibocsátásának nyomon követése, így pedig korlátozni is nagyon nehéz őket.

Neked ajánljuk
Ez a magyar app komoly segítség lehet a villámárvizek elleni védekezésben Nem kell kidobni! Elindult az első online adomány-ételáruház Egyre több követője van a repülésellenes mozgalomnak Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam